Checklist aannemen van personeel

15 december 2015 |
Checklist aannemen van personeel<

Wellicht ken je de uitdrukking: 'Ik wens je veel personeel'. Iemand veel personeel toewensen zou zoveel betekenen als dat veel personeel gelijkstaat aan
het hebben van veel zorgen en ellende. Ook hier geldt het credo ‘beter voorkomen dan genezen’.

Hoe voorkom je de ‘zorgen en ellende’ die het hebben van personeel met zich mee kan brengen?
Een zoektocht op het internet levert 1001 lijsten met tips. De volgende checklist komt echter voort uit de dagelijkse praktijk van een arbeidsrechtadvocaat. Uiteraard ben je hiermee niet gevrijwaard van problemen en is de lijst verre van compleet. Je kunt er wel je voordeel mee doen.

Checklist personeel

1. Vraag naar een recente referentie of getuigschrift van een recente werkgever en controleer deze. Een telefoongesprek met een referent kan verhelderd zijn, zo leert de ervaring.

2. Staan er diploma’s in een cv? Vraag om een gewaarmerkt kopie daarvan. Wellicht is het niet direct noodzakelijk voor de functie, maar als de eerste hiaat in de sollicitatie al zwart op wit in een cv staat, dan ben je mijns inziens een gewaarschuwd mens…

3. Ga na of de betreffende persoon last kan hebben van een concurrentie- en/of relatiebeding. Zo ja? Anticipeer hierop, bijvoorbeeld door een regeling te treffen.

4. Vraag of belangrijke onderdelen van de functie niet kunnen worden uitgevoerd vanwege ziekte of beperking.

5. Zorg voor een rechtsgeldig proeftijdbeding. Bij contracten tot 6 maanden is geen proeftijd mogelijk. Bij contracten vanaf 6 maanden is een proeftijd van 1 maand mogelijk.

6. Check de social mediakanalen van de sollicitant…

7. Zorg dat een arbeidsovereenkomst is getekend voordat een werknemer van start gaat met zijn werkzaamheden. Een discussie - of erger nog: een geschil - over arbeidsvoorwaarden na aanvang van de werkzaamheden is een slecht begin.

De laatste tip. Bij twijfel, win tijdig advies en/of informatie in. Beter voorkomen dan genezen…

over de auteur:
Deze bijdrage is geschreven door Maarten van Opijnen, advocaat en oprichter van Zon advocaten. "maarten@zonadvocaten.nl"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: