Dossier : Horeca & Belasting

3 maart 2021 Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw lunchroom!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

10 februari 2021 Financieel Horeca & Belasting
Bedrijfscontinuïteit bij (terminale) ziekte ondernemer

Stel, u wordt gebeld met de mededeling dat u een terminale ziekte heeft. U vraagt zich dan vast af of er nog bepaalde zaken geregeld moeten worden met het oog op het optimaliseren van uw fiscale positie en/of die van uw erfgenamen. Dit kan natuurlijk ook gelden wanneer u tijdelijk handelingsonbekwaa ...

20 januari 2021 Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw lunchzaak belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw ond ...

22 december 2020 Financieel Horeca & Belasting
Hoe wordt de winst van uw lunchzaak belast? Leer het hier!

Voor veel ondernemers geldt dat zij zich niet graag bezighouden met belastingen. De gevreesde blauwe envelop wordt vaak snel doorgespeeld naar de boekhouder/accountant. Toch kan het een gerust gevoel geven om zelf inzicht te hebben in uw fiscale zaken. Hoewel 2020 voor veel horecaondernemers een ...

1 december 2020 Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

20 november 2020 Financieel Ondernemen Horeca & Belasting
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

3 november 2020 Financieel Ondernemen Horeca & Belasting
NOW 3.0: wat zijn de voorwaarden?

De voorwaarden voor de NOW 3.0 zijn bekendgemaakt. Hoe ziet de derde variant van deze steunmaatregel eruit? Omzetverlies en omvang tegemoetkoming De NOW 3.0 strekt zich uit over een periode van drie keer drie maanden, in totaal de periode oktober 2020 tot en met juni 2021. Er bestaat in de eer ...

2 november 2020 Financieel Ondernemen Horeca & Belasting
Aanvraag vaststelling NOW 1.0: wat betekent dit voor u?

Zonder vaststelling geen recht op subsidie Heeft u als ondernemer de afgelopen periode een aanvraag ingediend voor NOW 1.0, dan kunt u vanaf 7 oktober vaststelling aanvragen van uw NOW-subsidie. Let op: u moet altijd vaststelling aanvragen. Doet u dit niet (tijdig), dan moet u de ontvangen sub ...

20 oktober 2020 Financieel Ondernemen Horeca & Belasting
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: - Moet een werkgever fooien van zijn personeel aan ...

16 september 2020 Horeca & Belasting
Top 7 fiscale voorstellen Belastingplan 2021

Welke fiscale voorstellen en wijzigingen kwamen op de derde dinsdag in september uit het koffertje van de minister van Financiën Hoekstra? De maatregelen in het Belastingplan 2021 zijn sterk beïnvloed door de coronacrisis. Wij zetten kort de zeven belangrijkste fiscale voorstellen en wi ...

8 september 2020 Horeca & Belasting
Fiscaal advies voor de horeca

Er is meer op de wereld dan geld en cijfers alleen. Gelukkig maar. Om optimaal te kunnen ondernemen moeten het financiële, fiscale en administratieve plaatje uiteraard wel in orde zijn. In de komende edities gaan we nader in op diverse fiscale vraagstukken en valkuilen waar u als horecaondernem ...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: