Dossier : 21 jaar Lunchroom

8 maart 2019 Interview Longread 21 jaar Lunchroom
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte ...

12 mei 2017 Interview 21 jaar Lunchroom
Hoe onderneem je in een kattencafé?

De Haagse Zeeheldenbuurt is enorm in opkomst. In de Piet Heinstraat vind je kattencafé Ditjes & Katjes, waar Eef Krol haar droom werkelijkheid zag worden. Voor iemand die van katten, lekker eten en drinken én mensen houdt, is dit het Walhalla, een nirwana, de hemel, het paradijs... ...

18 mei 2016 Interview 21 jaar Lunchroom
Verbouwing van 150.000 euro door blurring-wetgeving

We hadden ons geen betere dag kunnen bedenken om lunchroom Proef in Soest te bezoeken. Het is immers marktdag, waardoor het gezellig druk is, de zon schijnt en de mensen op straat zijn vrolijk. Proef heeft net een metamorfose ondergaan en na de verbouwing is het een pure horecazaak geworden, terwijl ...

7 mei 2015 Interview 21 jaar Lunchroom
Martins Brasserie, Apeldoorn: van lunchroom naar brasserie

Martins Brasserie is een begrip in Apeldoorn. De gasten zijn trouw, en dat terwijl er zoveel veranderd is in de afgelopen tachtig jaar. Martins Brasserie werd in 1936 immers al opgericht door Martin Fagel, een telg van de bekende culinaire familie. Inmiddels is Henk Vosselman al sinds 1997 eigenaar ...

16 februari 2014 Interview 21 jaar Lunchroom
Interview Bakkertje Deeg en De Contente Mensch

In de vestingstad Heusden worden inwoners en toeristen 360 dagen per jaar verwend door bijzonder brood van Bakkertje Deeg. Eigenaar Lucas Vermeulen is dagelijks in de weer om altijd in ‘de verste verte de verste’ te zijn. Hij verliest zijn concept nooit uit het oog en daardoor blijft lun ...

20 december 2013 Interview 21 jaar Lunchroom
Interview: Daphne de Haan, Delicatessen Lunchroom Le Stelle, Haren

Dankzij producten zoals pasta’s, olijfolie of zoete koekjes is de Italiaanse keuken in Nederland erg geliefd. De liefde voor Italië ontdekte Daphne de Haan al op jonge leeftijd. Ze besloot om deze passie om te zetten in een eigen onderneming en opende lunchroom Le Stelle in Haren. Het wer ...

2 september 2012 Interview 21 jaar Lunchroom
Interview: Rachelle Mullenders, Flavours Maastricht

Nog maar net afgestudeerd, en Rachelle Mullenders wist meteen wat haar volgende stap zou zijn: het openen van een dagzaak met persoonlijke aandacht voor haar gasten en verse producten op de kaart. “Als ik iets in mijn hoofd heb, moet ik het doen, anders blijft het knagen.” En zo werd Fla ...

20 april 2010 Interview 21 jaar Lunchroom
Central Park, Apeldoorn: ordelijke chaos

Het naambordje van Lunchroom Central Park doet al gauw denken aan de populaire tv-serie Friends. Na een weekje New York komt Wendie de Roos thuis met een nieuw idee: Apeldoorn krijgt een lunchroom met een metropoliskarakter. Net zoals lunchroom Central Perk uit de serie moet het een bruisende zaak w ...

30 december 2009 Interview 21 jaar Lunchroom
Panini’s, Zeist: Het draait om het verschil

Inger en Ed hebben nu ruim negen jaar hun eigen zaak in het centrum van Zeist. Al doende leert men, want ooit begonnen als luxe lunchroom, breidden ze door de jaren heen hun horeca-activiteiten uit met catering en later ook een avondkaart. Onderscheidend zijn en bewust kiezen voor de beste producten ...

20 december 2008 Interview 21 jaar Lunchroom
Lunch & Zo, Maastricht: Lunch & Zo, Maastricht: traditionele formule in modern jasje

In het oude centrum van Maastricht, vlak bij het Vrijthof, zit sinds twee jaar Lunch & Zo. De zaak van Maurice Custers en zijn vrouw Mireille verandert het hele jaar door. Niet alleen de kaart wisselt, ook de kleuren van de kussens van de banken en de kleding van het personeel gaan met de seizoe ...

17 september 2007 Interview 21 jaar Lunchroom
Vlaamsch Broodhuys: Brood vraagt vakmanschap

Brood is voor veel Nederlanders een belangrijk deel van de maaltijd, belegd met boter, een plak kaas, ham of pindakaas. Ontbijt en lunch bestaat hier traditioneel uit dit mengsel van bloem/meel, water, zout en een rijsmiddel. Dimitri Roels, eigenaar van het Vlaamsch Broodhuys weet uit eigen ervaring ...

18 september 2006 Interview 21 jaar Lunchroom
Cappucino Rotterdam: Internationale allure in uitgesproken vorm

Bijna alles aan lunchroom Cappucino Rotterdam ademt internationale allure. De naam, de inrichting, de muziek en natuurlijk de menukaart. Van de met koeienhuid beklede banken en het boeddhabeeld tot aan de waanzinnig kitscherige gecapitonneerde toiletdeuren, gehuld in wit en stralend turkoois. Eigena ...

16 februari 2006 Columns 21 jaar Lunchroom
Column Pieter Punter: Respect

De laatste tijd verschijnen er allerlei onheilspellende berichten in de pers over de consequenties van ons gedrag ten aanzien van dieren. De oceaan blijkt zo goed als leeggevist, kippen en vogels dragen voor de mens dodelijke virussen en de manier waarop de intensieve veehouderij met varkens en koei ...

18 oktober 2005 Interview 21 jaar Lunchroom
Interview: Pink Lemon in s-Hertogenbosch

De specialismen zijn bagels en muffins, maar je kunt er ook een high tea bestellen, je vergrijpen aan chocoladefondue of tapas eten. En – verrassend: workshops volgen, gegeven door de eigenares zelf of één van haar medewerkers. Binnenkort kan er zelfs (in de herfst!) binnen gepic ...

18 november 2004 Interview 21 jaar Lunchroom
Lunchroom De Koffiepot, Valkenburg: ''We doen niet mee aan prijzenoorlogen''

Elke plaats heeft zijn geschiedenis, maar slechts bij weinig gemeenten is die zo rijk als in het Limburgse Valkenburg. Het met veel strijd en oorlogen verbonden stadje beschikt onder meer over het oudste spoorwegstation van Nederland en de eerste VVV. Waren er in 1835 nog slechts 664 inwoners, inmid ...

18 juni 2002 Interview 21 jaar Lunchroom
La Mano Maestro: koffiedrinken is als wijnproeven

Het vroegere patriciërshuis op het Noordeinde in Den Haag werd door aankoop van koning Willem III eigendom van het Koninklijk Huis. In 1901 echter, besloot koningin Wilhelmina het aan de gemeente te verkopen. Gelukkig maar, anders had Alfred Moyet de Koe er nooit zijn lunchroom in kunnen beginn ...

18 april 2001 Interview 21 jaar Lunchroom
Lunchroom ’t Trappetje: gewoon een trede hoger

Ooit werd de fraaie toren van Kampen door de bliksem getroffen. En wonder boven wonder begon bovenop die toren gras te groeien. De Kampenaren dachten: Hé, we hijsen een koe omhoog; die kan het gras mooi opeten. Ze legden een strop om de hals van de koe en... Helaas heeft het arme beest die ex ...

Laad meer items

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: