Het verhaal achter vis op je mobiel

29 mei 2012 |
Het verhaal achter vis op je mobiel<

Het Nederlands Visbureau heeft een nieuwe app gemaakt over vis, visrecepten en visserij. Zo is er ook een instructievideo waarin een chef-kok uitlegt hoe je vis kunt fileren.

De app
Op de app vind je ook het verhaal achter de vis. Zo kun je de activiteiten van Nederlandse vissers en schepen op de voet volgen. Veel trendwatchers geven aan dat dit is wat de gast wil; weten waar het product vandaan komt.

Pangasius populair
De vissoort pangasius was in 2011 de meest gegeten vissoort van Nederland. De opmars van deze in Vietnam gekweekte vis is bijna tien jaar geleden ingezet. De consumptie is sinds 2005 vertienvoudigd, van 588.000 kilo in 2005 tot ruim 5 miljoen kilo in 2011.

Op de foto: Pangasius is populair in 2011 (bron: Nederlands Visbureau)

Myrtille Vromans

Overig nieuws

Horeca
Rotterdamse horeca tegen voorstel sluiting terrassen om 23.00 uur

De horecaondernemers in Rotterdam komen in verzet tegen het voorstel van de Rotterdamse burgemeester om de terrassen al te sluiten om 23:00 uur. KHN Rotterdam is onaangenaam verrast en roept alle politieke partijen op om in de gemeenteraad tegen dit voorstel te stemmen omdat het bijzonder slecht is ...

Events
Gastvrij Rotterdam breekt alle records

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante me...

Opening Internationaal Restaurant
TGI Fridays komt naar Nederland

TGI Fridays komt naar Nederland. De Amerikaanse franchiseketen van bar en grillrestaurants heeft een overeenkomst gesloten met Beijk Catering voor de uitrol van het casual dining concept in Nederland. De ambitie is om binnen 10 jaar 15 restaurants te hebben op A1-locaties in alle grote steden. De ee...

Restaurant
Restaurant De Tropen bestaat een jaar

Vorig jaar september opende het KIT haar poorten naar het Oosterpark en daarmee ook die naar ‘De Tropen aan het Oosterpark’, het sfeervolle restaurant met riant terras, tuin, vijver, strandstoelen, hangmatten en Moyee koffie-en ijsjes bus. Alles omlijst met een prachtig uitzicht op het O...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Stuur nu nog je lekkerste broodje in!

Je hebt nog maar enkele dagen de tijd om jouw lekkerste lunchroombroodje in te zenden. Op 23 september sluit de inzendtermijn en gaat de jury aan het werk. Ben jij trots op jouw lekkerste broodje en wil jij die aan heel Nederland laten zien? Dan is dit je kans! Hoe doe je mee? Dat is vrij simp...

Achtergronden
Italiaans naaktrestaurant: zelfs de onderbroek blijft buiten

Ooh-la-la. In dit restaurant zijn de aanwezige gasten altijd goed gekleed, want een outfit kiezen is niet nodig. Naakte gasten zijn welkom en kleding dragen is er niet toegestaan. In restaurant L ‘Italo Americano, dat zich vlakbij Milaan bevindt, is zelfs een onderbroek niet welkom. Telefoo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: