Het verhaal achter vis op je mobiel

29 mei 2012 |
Het verhaal achter vis op je mobiel<

Het Nederlands Visbureau heeft een nieuwe app gemaakt over vis, visrecepten en visserij. Zo is er ook een instructievideo waarin een chef-kok uitlegt hoe je vis kunt fileren.

De app
Op de app vind je ook het verhaal achter de vis. Zo kun je de activiteiten van Nederlandse vissers en schepen op de voet volgen. Veel trendwatchers geven aan dat dit is wat de gast wil; weten waar het product vandaan komt.

Pangasius populair
De vissoort pangasius was in 2011 de meest gegeten vissoort van Nederland. De opmars van deze in Vietnam gekweekte vis is bijna tien jaar geleden ingezet. De consumptie is sinds 2005 vertienvoudigd, van 588.000 kilo in 2005 tot ruim 5 miljoen kilo in 2011.

Op de foto: Pangasius is populair in 2011 (bron: Nederlands Visbureau)

Myrtille Vromans

Overig nieuws

Achtergronden
In memoriam: Pieter Punter

Het bericht dat de redactie van Lunchroom deze week bereikte, kwam hard aan. Pieter Punter, de aimabele, zachtaardige en culinair zeer onderlegde man die columns schreef voor Lunchroom, is op 14 maart heengegaan in zijn geliefde Málaga. Al sinds 2002 verwende Pieter de lezers van Lunchroom...

Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Basisbereiding Witte asperges bereiden Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. ...

Iets te melden? Laat het ons weten!

Gaat uw hotel verbouwen? Heeft de chef een prijs gewonnen? Staat er sinds kort een nieuw broodje op het menu? Laat het ons weten! Op de redactie zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, bijzondere concepten en goede verhalen! Persberichten, personalia of leuke weetjes? Stuur een e-mail naar r...

Economie Tech
Is een bankbiljet echt of vals? Gebruik de app!

Is een bankbiljet echt of vals? Steeds meer gasten pinnen in je zaak, maar zo af en toe worden er toch behoorlijk forse bedragen cash afgerekend. Voor wie zeker wil weten of een bankbiljet echt of vals is, heeft DNB een app ontwikkeld, die je hier kunt downloaden (Android-versie). Reuze handig, zeke...

Lunch Bezorgen
Deliveroo bezorgt bij steeds meer bedrijven

Deliveroo zet in op de zakelijke gast en de werklunch. Het broodtrommeltje is, als het aan de bezorgservice ligt, gauw verleden tijd. Steeds meer bedrijven sluiten zich immers aan bij de lunchservice van de bezorgdienst. Wereldwijd eten steeds meer werknemers dankzij Deliveroo for Business gezond...

Awards opleiding Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: