Sloveense wijnmakers op wijnproeverij

6 april 2012 |
Sloveense wijnmakers op wijnproeverij<

Op 15 en 16 april vindt in Aalsmeerderbrug de derde editie plaats van Grootse Wijnen, Kleine Importeurs. Wijnmakers uit diverse wijngebieden zoals Slovenië en Italië komen hun wijnen toelichten.

Taste&Talk-sessie
Er zijn wijnmakers uit diverse wijngebieden in Spanje, Frankrijk, Portugal en Italië aanwezig, maar ook uit Slovenië en Zuid-Afrika. Op zondag wordt in informele Taste & Talk-sessies de verhalen achter hun wijnen vertelt.

Jeroen Bronkhorst
Wijndocent en voormalig chef-kok Jeroen Bronkhorst, tweevoudig winnaar van 'wijnkaart van het jaar', licht in een besloten workshop toe waar u als ondernemer op moet letten bij het aanbieden van de juiste wijn om een gerecht beter tot zijn recht te laten komen.

De proeverij
De proeverij vindt plaats op zondag 15 en maandag 16 april in Showkas de Arendshoeve, Aalsmeerderdijk 438 te Aalsmeerderbrug. Zondag is de proeverij toegankelijk voor consumenten, op maandag voor horeca en vak/handel. De deuren zijn open van 12.00 tot 17.30 uur. Kaarten kosten €12,50 en zijn verkrijgbaar via www.grootsewijnen.nl
Myrtille Vromans

Overig nieuws

Food Events
Event: Horeca & Food Inspiratie Venray komt met vernieuwd concept

Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray wordt volledig vernieuwd. De horecabeurs gaat zich focussen op ambacht, kwaliteit en jeugd. Er worden op de beursvloer themapleinen ingericht, er gelden nieuwe beurstijden en er wordt geïnvesteerd in een kwalitatief kennisprogramma. Evenemen...

Opening Restaurant
Brasserie Nieuw Noord opent in Rotterdam

Het opkomende Rotterdam Noord is vanaf vandaag een prachtige brasserie rijker. Vader Aryan en dochter Rose Tieleman openden aan de Bergweg 80 officieel Brasserie Nieuw Noord. Een horeca pareltje waar Tielemans dochter de scepter gaat zwaaien. Rose: ,,Ik vind het heel spannend, het is mijn eerste zaa...

Opening Restaurant
McDonald’s opent 10e McCafé in Nederland

Met de opening van McCafé in het McDonald’s Restaurant in Maasdijk staat de teller van dit nieuwe concept al op 10 in Nederland. Positieve reacties van gasten en goede resultaten van McCafé staan aan de basis van de uitrol in Nederland, die pas in februari van dit jaar begon. In ...

Food trends
Trend: Streetfood verovert de Nederlandse horeca

De sterrenmaaltijden liggen op straat Streetfood. Dat klinkt als iets hips, maar feitelijk zijn de straatklassiekers van weleer ook gewoon streetfood. Het bakje friet, de gebakken kibbeling, de loempia… Niets nieuws onder de zon, behalve wanneer je je realiseert dat het bij ons bekende str...

Economie Horeca
Lonen horecamedewerkers staan stil

Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal 2,6 procent meer omgezet dan in het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. In vergelijking met een jaar eerder realiseerde de horeca een recordgroei van 8,8 procent. Echter staan de lonen van de 335.000 horecamedewerkers al enk...

Regelgeving Horeca
Foodtrucks en pop-ups zorgen voor veel frustratie bij Antwerpse horeca

De Antwerpse horeca heeft een nieuw platform: Horeca Antwerpen Gaat Lokaal. Met een eerste vergadering werden de krachten gebundeld, maar ook de klachten. Want er zijn er nogal wat. Zo zorgen de vele werven voor frustratie, net als de foodtrucks en pop-ups. In huisbrouwerij Pakhuis aan de Vlaams...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: