Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite

23 mei 2016
Ralph van Dongen wint The Ultimate Bite

Ralph van Dongen van Lunchroom Nagelkerke in Oudenbosch heeft met zijn 'broodje 4G' The Ultimate Bite gewonnen. De wedstrijd werd vandaag gehouden in
De Kookfabriek in Amsterdam. Op de tweede plaats eindigde Kees Visser van Bij Kees met zijn wrap 'Mare Domein'. Op de gedeelde derde plaats eindigden Mike ten Buren van Brasserie de Serre in Groesbreek en Hao-En Looi van Gracy's in Rotterdam. De jury bestond uit Rob Marcelissen van Lunchroom Smaak in Rijen en tevens winnaar van het Lekkerste Lunchroombroodje 2013, Jord Althuizen van The Rough Kitchen en Edwin van Gent, culinair adviseur Unilever Food Solutions.

~Foto (v.l.n.r.): de vier winnaars Mike ten Buren, Ralph van Dongen, Hao-En Looi en Kees Visser~

*Verrast*
Van Dongen is blij met zijn overwinning. "Ik heb al vaker meegedaan aan wedstrijden, onder andere aan 'Het Lekkerste Broodje' tijdens de Horecava in 2014. Destijds ben ik met dit broodje 2e geworden, dus het is geweldig om nu de overwinning te behalen." De prijs, 5000 marketingbudget, wil Lunchroom Nagelkerke vooral investeren in een nieuwe zaak in Roosendaal genaamd Maddy's die 1 juni zijn deuren opent. Deze zaak gaat zich vooral richten op high tea, ijs en gebak.

*Over broodje 4G*
Het broodje bestaat uit 4 'G's; geit, graan, groentjes en gedroogd fruit. De naam is uiteraard ook een verwijzing naar het 4G internet. Het is een mueslibroodje waarin walnootjes, gedroogd fruit en gerookt spek zijn meegebakken. Het broodje wordt besmeerd met rode bieten mayonaise en belegd met pittige Bettine geitenkaas waarna het broodje in de oven gaat. Daarna wordt het broodje belegd met drie soorten bietjes, die gemarineerd zijn in het zoet-zuur. Het broodje is verder belegd met Hellmann's mayonaise, aangemaakte frisee en rode bieten sla, een paddenstoeltje van geit en Hellmann's roomkaas. Het broodje komt uit eigen bakkerij, bevat dagverse groentjes van lokale telers en geitenkaas uit Etten-leur.

~Christel Tuin~

Overig nieuws