Peru beste culinaire bestemming

12 december 2014
Peru beste culinaire bestemming

De wereldwijde editie van het prestigieuze World Travel Awards (WTA) heeft Peru uitgeroepen tot ‘Beste culinaire bestemming in de wereld’.
Daarbij werd de toeristische website van Peru, "Peru.travel":http://www.peru.travel/?internacional, benoemd tot ’s werelds beste toeristische website.

~Foto: Ceviche, een rauwe visschotel uit Peru.~

*Derde keer op rij beste culinaire bestemming*
"De World Travel Awards worden beschouwd als een kwaliteitsmerk in de toeristische sector. Dat betekent dat de producten van degenen die deze awards winnen, worden gezien als de beste van de wereld. Tegelijkertijd zullen de winnaars een voorbeeld zijn voor andere merken", zegt Magali Silva, Minister van Buitenlandse Handel en Toerisme. Minister Silva benadrukt dat dit de derde keer op rij is dat Peru wordt uitgeroepen tot beste culinaire bestemming in de wereld .

*Over Peru.travel*
De website Peru.travel is vertaald in maar liefst 8 talen zodat bezoekers van over heel de wereld toegang hebben tot alle toeristische informatie over Peru. Het bevat onderwerpen zoals avontuur, natuur en cultuur en biedt onder andere informatie over de gastronomie en de beste bezienswaardigheden en activiteiten in Peru.

*4 miljoen toeristen per jaar*
"Het ontvangen van prijzen in deze categorie zet je land niet alleen op internationaal niveau in de schijnwerpers, het moedigt ons ook aan om verder te blijven werken om Peru op de kaart te zetten als een geweldige en belangrijke toeristische bestemming. Op deze manier kunnen we ons doel nastreven om 4 miljoen toeristen per jaar te ontvangen in 2016", aldus minister Silva.

~Christel Tuin~

Overig nieuws