Old Amsterdam beste kaas in Spanje

10 december 2012
Old Amsterdam beste kaas in Spanje

Tijdens de internationale voedingsmiddelenwedstrijd Sabor del Año in Spanje is Old Amsterdam kaas als beste beoordeeld. Het merk won voor de vierde maal op rij de award.

*Consumentenprijs*
De Sabor del Año wordt door Spaanse consumenten toegekend. Deze internationale prijs wordt ieder jaar in Spanje uitgereikt aan voedingsmiddelen met een bijzondere smaak. Met deze award mag Old Amsterdam zich ‘Smaak van het jaar 2013’ noemen.

Sabor del Año
Spaanse consumenten testen en beoordelen diverse voedingsmiddelen. Kazen worden tijdens deze internationale wedstrijd getest op smaak, kwaliteit, structuur en geur. "Vier jaar op rij zo’n prestigieuze prijs winnen is heel bijzonder", aldus brandmanager Rob van Mourik. "De hoge eisen die we aan Old Amsterdam stellen, leiden tot een hoge waardering bij de Spaanse consument. Onze uitdaging is om dit vast te houden."

*Prijzenkast*
Zowel in eigen land als over de grens heeft het kaasmerk meerdere awards gewonnen. In Brussel won Old Amsterdam in 2012 voor de vierde maal op rij drie sterren bij de Superior Taste Awards, een internationale kwaliteitsprijs die wordt uitgegeven door het International Taste & Quality Institute. Ook was de kaas dit jaar tijdens de Nantwich Cheese Show, de grootste kaaskeuring ter wereld, de beste Nederlandse kaas.

~Frank Lindner~

Overig nieuws