Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

De Nederlandse aardbei is er weer

De derde dinsdag van april staat traditioneel in het teken van de opening van het aardbeienseizoen. Verwen uw gast daarom met deze traktatie van eigen bodem. Met een enthousiast ‘We zijn er Lees verder.

Robot vervangt chef en ober

De mens laat zich steeds vaker vervangen; zeker in China. In het noordoosten van China (in de provincie Heilongjiang) zijn de kelner en de chef beiden vervangen door een robot. Zij kunnen Lees verder.

Horecaondernemer gezocht

De gemeente Noordoostpolder is nog op zoek naar een horecaondernemer voor recreatiegebied Wellerwaard. Het gebied ten noorden van Emmeloord wordt in 2015 Lees verder.

Duurste restaurant ter wereld

Op het Spaanse eiland Ibiza opent op 1 juni het ‘duurste restaurant van de wereld’. Voor 1.500 euro per persoon krijgt de gast niet alleen een tongstrelend menu, maar tegelijkertijd ook een Lees verder.

Horecaondernemers doen speeddates

Horecaondernemers in Amsterdam hebben afgelopen week met open armen ruim 100 werkzoekenden verwelkomd tijdens speciaal georganiseerde ‘speeddates’ in diverse hotels. “Het blijkt een enorme Lees verder.

Alles weten over BTW in de horeca?

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Pieter Punter

Paasbier met chocolade. Hips!

Bier en chocolade. Een goede combi? Volgens Valentino Chocolatier wel: zij maken hun Brasser-bier met een ‘jasje’ van chocolade. Dit alles speciaal voor Pasen. Het Brasser-bier is een biertje met 6,5 Lees verder.

Japans worstenbroodje op de kaart

In navolging op het inmiddels beroemde Roy Donders worstenbroodje met katenspek, introduceert Châteraisé in Tilburg het Japanse Worstenbroodje. Een worstenbroodje gemaakt van kipgehakt Lees verder.

Je kunt beter vakken gaan vullen

Werk in de horeca is, volgens FNV Horeca, binnenkort alleen nog maar interessant voor thuiswonende tieners en als tweede baan. Voor de 150.000 mensen die van hun baan in de horeca een gezin moeten Lees verder.

Nieuwe lunchroom bij AH

In de Albert Heijn in Sleen (Drenthe) heeft ondernemer Bea Kortwijk een lunchroom gevestigd. De zaak biedt plaats aan bijna zestig gasten en is een aanvulling aan de reeds bestaande koffiehoek. De Lees verder.

Brandweer rijdt eetcafé binnen

In Los Angeles zijn twee brandweerwagens een eetcafë binnengereden. Hierbij vielen zeker 15 gewonden, waaronder vijf brandweerlieden. De schade in het restaurant was enorm en een Lees verder.

Nieuwe Bagels & Beans-vestiging

U bent er ondertussen aan gewend; er gaat bijna geen week voorbij of Bagels & Beans opent een vestiging. Een teken dat het goed gaat met de lunchroombranche. Aan de Oranje-Vrijstaatkade in het nieuwe Lees verder.

Familiebedrijf van het Jaar 2014

Westland Kaasspecialiteiten is verkozen tot het beste ‘Familiebedrijf van het Jaar 2014’. De Familiebedrijven Award, in het leven geroepen door John Fentener van Vlissingen, wordt uitgeloofd aan een Lees verder.

Smaak verandert door licht en muziek

De Britse Oxford University heeft ontdekt dat wijn anders smaakt, wanneer het licht of de muziek in de omgeving verandert. De klassieke klasseringen zouden dus een aanpassing Lees verder.

Inspiratie voor Pasen

Wat hoort er bij Pasen? Paaseieren en paasbrood natuurlijk. Maar wat zet u uw gasten in uw lunchroom voor met Pasen? Bakker Out in Ouderkerk aan de Amstel biedt Lees verder.

Café en restaurant in de kerk

Het lijkt een ultieme poging om weer mensen de kerk in te krijgen. De Doesburgse Martinikerk gaat namelijk een verbouwing van zeven ton ondergaan, waarna er een ‘kerkcafé’, een restaurant en Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Chefkok pleit voor gezonder menu

Als we in Nederland beter leren eten, dan kunnen veel Westerse ziekten worden voorkomen en blijven mensen langer gezond. Chefs hebben hierin een grote verantwoordelijkheid, vindt Han Ji van Lees verder.

Horecamedewerkers verdienen weinig

Het gemiddeld bruto uurloon voor horecamedewerkers bleef in 2013 ongeveer gelijk en kwam uit op €10,40. Het loon daalde vorig jaar met €0,10 (-1%). Vergeleken met andere werknemers, verdienen Lees verder.

Gast wordt 'gegoogled'

Eleven Madison Park is een restaurant met drie Michelinsterren. Het restaurant ligt in New York en heet de gasten op een bijzondere manier welkom. De gasten worden ‘gegoogled’, waardoor de Lees verder.

Nacht van de Fooi uitgebreid

Vanaf deze tiende editie van Nacht van de Fooi kunnen horecagelegenheden in elk dorp of iedere stad in Nederland hun fooi afstaan aan ontwikkelingssamenwerking. Naast Lees verder.

Aansprakelijkheid voedselallergie bij horecaondernemer

De aansprakelijkheid met betrekking tot voedingsintolerantie en voedselallergie ligt vanaf 13 december 2014 bij de horecaondernemer. Lees verder.

Horeca krijgt sneller vergunning

Vergunningen voor horecaondernemers: er is al veel over gezegd en geschreven. De gemeente Renkum wil de horeca tegemoet treden en start een ‘Ondernemingsdossier’. Iedere Lees verder.

Geen bier meer bij Domino's

Handhaving van de nieuwe alcoholwet is lastig voor horecaondernemers. Wie is er 18 en wie niet? Pizzaketen Domino’s stopt in Nederland dan ook direct met de verkoop van Lees verder.

Glutenvrij brood vaak te zout

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt, dat in veel glutenvrij brood veel te veel zout zit. Bovendien klopt de informatie op etiketten vaak niet en maken fabrikanten van brood handig gebruik Lees verder.

Horeca loopt geld mis door banken

Ondernemers lopen miljoenen euro’s mis doordat de banken gemiddeld 110 dagen per jaar gesloten zijn. Terwijl de horeca ook in de weekenden en ‘s avonds open is, worden pinbetalingen van Lees verder.

Locomotion Diner eindelijk open

Bij het station in Maarheeze opent zaterdag het restaurant ‘Locomotion Diner’ haar deuren. De Stichting Station Maarheeze laat hiermee een droom in vervulling gaan. Ook de gemeente en Lees verder.

Leuke lunchroom in België

Verona Mbiango en Vauke Kakese zijn nichtjes van elkaar. Zij openden openden vorige week hun zaak Kozi Lunch in Dilbeek, België. Men kan er terecht voor heerlijke gerechtjes en een stevige Lees verder.

Harde lunch, lager gewicht

Mensen die een ‘harde lunch’ voorgeschoteld krijgen, blijken kleinere happen te nemen en kauwden ook langer dan proefpersonen met een zachte lunch. Zij waren dan ook eerder verzadigd. Mensen met een Lees verder.