Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Glutenvrij brood vaak te zout

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt, dat in veel glutenvrij brood veel te veel zout zit. Bovendien klopt de informatie op etiketten vaak niet en maken fabrikanten van brood handig gebruik Lees verder.

Horeca loopt geld mis door banken

Ondernemers lopen miljoenen euro’s mis doordat de banken gemiddeld 110 dagen per jaar gesloten zijn. Terwijl de horeca ook in de weekenden en ‘s avonds open is, worden pinbetalingen van Lees verder.

Locomotion Diner eindelijk open

Bij het station in Maarheeze opent zaterdag het restaurant ‘Locomotion Diner’ haar deuren. De Stichting Station Maarheeze laat hiermee een droom in vervulling gaan. Ook de gemeente en Lees verder.

Leuke lunchroom in België

Verona Mbiango en Vauke Kakese zijn nichtjes van elkaar. Zij openden openden vorige week hun zaak Kozi Lunch in Dilbeek, België. Men kan er terecht voor heerlijke gerechtjes en een stevige Lees verder.

Harde lunch, lager gewicht

Mensen die een ‘harde lunch’ voorgeschoteld krijgen, blijken kleinere happen te nemen en kauwden ook langer dan proefpersonen met een zachte lunch. Zij waren dan ook eerder verzadigd. Mensen met een Lees verder.

Alles weten over BTW in de horeca?

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Pieter Punter

Controles op misstanden horeca

De Inspectie SZW start deze maand met gerichte inspecties in de detailhandel, horeca en land- en tuinbouw. Vooral bedrijven die al eerder in de fout zijn gegaan, kunnen een Lees verder.

Lunchroom en bakker ineen

In de Vershof in Zoeterwoude opent vandaag Bakker Tijsterman. De zaak is zowel een bakkerij als een lunchroom en biedt veel biologische producten. De vraag naar deze producten vertoont immers Lees verder.

Culinaire fietstocht

Wat doet u om extra gasten in uw zaak te krijgen? Hier een leuke suggestie. In Voorschoten, Wassenaar en Leiden bestaat er een unieke samenwerking tussen diverse restaurants, waarbij Lees verder.

Subway bezorgt thuis

De Subway-vestiging in Purmerend is een goed adres voor een smakelijk en gezond broodje. Gasten kiezen zelf het beleg, de groenten en het soort broodje. Alles helemaal naar wens. Nu wordt deze Lees verder.

Franchiseconcept met tapas breidt uit

In Breda opent naar verwachting eind mei tapasrestaurant La Cubanita. Het restaurant komt op de plek waar voorheen restaurant Dolfijn was gevestigd. La Cubanita is een franchiseconcept met Lees verder.

Lunchrooms maken gegevens hygiëne niet openbaar

Lunchroomeigenaren weigeren mee te werken met de openbaarmaking van de hygiënische stand van zaken in hun lunchroom. De NVWA heeft immers Lees verder.

Inbraakgolf bij horecaondernemers

De politie laat weten dat er buitengewoon veel inbraken plaatsvinden bij horecaondernemers thuis. Juist op het moment dat zij aan het werk zijn in hun zaak, wordt er toegeslagen. Dat kan Lees verder.

Accijns veel te hoog

Philip de Ridder is gestopt als algemeen directeur bij Heineken Nederland, maar verlaat het bedrijf niet zonder flink uit te halen naar het Nederlandse overheidsbeleid ten aanzien van accijnzen. In een interview Lees verder.

Accepteert u de Nationale Horeca Cadeaukaart?

Koninklijke Horeca Nederland heeft laten weten dat de Nationale Horeca Cadeaukaart al bij ruim 500 horecabedrijven te besteden is. De ‘snelst Lees verder.

Maak kennis met verse vis van Makro

Makro is leverancier van versproducten voor de horeca. Om u, als horecondernemer, kennis te laten maken met het verse visassortiment bieden zij u een proefpakket boordevol verse vis aan. Het pakket heeft een Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Sprinkhaan in de sla

Berenice Baker, een vrouw van 46, bestelde een lunch bij een vestiging van Waitrose in Bayswater, Londen. Zij had niet kunnen vermoeden hoe erg zij zou gaan schrikken toen ze een heel Lees verder.

Extra lening voor personeelskosten

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Markteffect blijkt, dat een derde van de MKB-bedrijven leveranciers niet tijdig betaalt door de uitbetaling van vakantiegeld. Drie op de tien MKB-bedrijven Lees verder.

Ruimte voor lunchroom op Haagse Markt

De gemeente Den Haag zoekt een opvolger die de voormalige Lunchroom Otten op de Haagse Markt wil voortzetten. Herman Otten ging niet akkoord met de nieuwe voorwaarden en zodoende Lees verder.

Succesvol crowdfunding platform horeca

Slechts 3 maanden na de officiële lancering van het eerste horeca crowdfunding platform, is ruim 250.000 euro gefund. Horeca Crowdfunding Nederland lanceerde het platform omdat de kredietverstrekking Lees verder.

Horeca leeft op in 2014

In 2014 koerst de horeca af op een half procent omzetgroei. Ten opzichte van vorig jaar is het consumentenvertrouwen aanmerkelijk verbeterd, neemt de koopkracht weer toe en ook het zachte Lees verder.

Ziekteverzuim laagst in horeca

In tijden van crisis is er veel minder ziekteverzuim, dat was al bekend. Werknemers zijn immers bang hun baan te verliezen wanneer het bedrijf moet reorganiseren. In de horeca was het verzuim met 2,2 Lees verder.

Yoghurt Barn gaat franchisen

Yoghurt Barn is klaar voor de volgende stap. “We bestaan nu bijna anderhalf jaar en met twee eigen Barns bewijzen we een nieuwe uitdager te zijn in het food-retail segment. We Lees verder.

Langste broodje gezond in Someren

Hoe lang is uw lunchroom? Om het volgende waagstuk binnen uw lunchroom te kunnen herhalen, heeft u minimaal een lengte van 100 meter nodig. Dat is namelijk de lengte van langste broodje gezond van Lees verder.

De beste croissants van Nederland

de blikjes met croissantdeeg van het huismerk van Albert Heijn en de diepvriescroissants van Délifrance komen als beste uit de test. De Consumentenbond legde diverse Lees verder.

La Place schiphol open

Vanmorgen is het eerste La Place Restaurant op Schiphol Plaza officieel geopend. HMSHost Schiphol Airport exploiteert de vestiging. Sinds 2010 is er al een La Place Express op de luchthaven Lees verder.

Lunchroom krijgt Michelinster

De lunchroombranche staat op zijn kop nu bekend geworden is dat Lunchroom Puur Eten een Michelinster ontvangen heeft. Eduard de Dene, eigenaar van de bekende, Rotterdamse lunchroom, is verbijsterd: Lees verder.

3D-geprinte bagels

Een verse bagel die de 3D-printer uitrolt terwijl een klant staat te wachten… Het klinkt als toekomstmuziek, maar binnenkort start franchiseformule Bagels & Beans een experiment met Lees verder.