21 september 2016 Opening Internationaal Restaurant
TGI Fridays komt naar Nederland

TGI Fridays komt naar Nederland. De Amerikaanse franchiseketen van bar en grillrestaurants heeft een overeenkomst gesloten met Beijk Catering voor de uitrol van het casual dining concept in Nederland. De ambitie is om binnen 10 jaar 15 restaurants te hebben op A1-locaties in alle grote steden. De ee...

21 september 2016 Restaurant
Restaurant De Tropen bestaat een jaar

Vorig jaar september opende het KIT haar poorten naar het Oosterpark en daarmee ook die naar ‘De Tropen aan het Oosterpark’, het sfeervolle restaurant met riant terras, tuin, vijver, strandstoelen, hangmatten en Moyee koffie-en ijsjes bus. Alles omlijst met een prachtig uitzicht op het O...

21 september 2016 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Stuur nu nog je lekkerste broodje in!

Je hebt nog maar enkele dagen de tijd om jouw lekkerste lunchroombroodje in te zenden. Op 23 september sluit de inzendtermijn en gaat de jury aan het werk. Ben jij trots op jouw lekkerste broodje en wil jij die aan heel Nederland laten zien? Dan is dit je kans! Hoe doe je mee? Dat is vrij simp...

20 september 2016 Achtergronden
Italiaans naaktrestaurant: zelfs de onderbroek blijft buiten

Ooh-la-la. In dit restaurant zijn de aanwezige gasten altijd goed gekleed, want een outfit kiezen is niet nodig. Naakte gasten zijn welkom en kleding dragen is er niet toegestaan. In restaurant L ‘Italo Americano, dat zich vlakbij Milaan bevindt, is zelfs een onderbroek niet welkom. Telefoo...

20 september 2016 Achtergronden
De perfecte naam voor een lunchroom

Onlangs verscheen het boek ‘Hoe noem ik mijn tent?, gids voor het vinden van een bedrijfsnaam in de horeca’. Auteur Wouter van der Land geeft de lezers van Lunchroom een aantal tips. 1 Een goede bedrijfsnaam is om verschillende redenen goed Met een goede bedrijfsnaam vang je meer ...

16 september 2016 Food
Friethoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

Naast hun winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om hun friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk hun dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn ze de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via grooth...

15 september 2016 Regelgeving Horeca
1 euro pensioen minst waard in horeca

Werknemers in de ene sector worden ouder dan de andere. Mannelijke werknemers in de horeca worden gemiddeld drie jaar minder oud dan de gemiddelde Nederlander. Mannen in de zakelijke dienstverlening juist drie jaar ouder. Adviesbureau Willis Towers Watson ontwikkelde daarom een model dat ui...

15 september 2016 Events
Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 thema...

15 september 2016 Horeca
Foodora brengt ouderen verkoeling op hete dag

Op de heetste septemberdag ooit gemeten, bracht fietsbezorgservice foodora een special delivery naar de ouderen van verzorgingstehuis De Rietvinck in Amsterdam. Zij konden op deze hete nazomer dag wel wat verkoeling gebruiken. De bezorgers brachten per fiets ijsjes van ijssalon Metropolitan bij de o...

15 september 2016 Horeca
Beroerde zomerperiode Nederlandse horeca

Hoewel het de afgelopen dagen bijzonder zonnig is, gingen er in augustus 2016 maar liefst 27,3% meer bedrijven failliet dan het jaar ervoor in augustus. Dit blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Opmerkelijk, want het aantal faillissementen in Nederlan...

14 september 2016 Events
Zonnig en jubilerend Culinair Plaza doneert Є 80.000 aan de regio

De 25ste editie van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza was er één van veel glans. En niet alleen door het prachtige weer. Vanaf het moment dat topkok Herman den Blijker op vrijdag de Kaasbel luidde tot het moment van het eindigen van de online veiling was het Waagplein een bruisend gehe...

14 september 2016 Food Opening
Deli XL opent nieuwste Foodyard in Amsterdam

De hoofdstad, waar horeca hoogtij viert, was voor groothandel Deli XL de meest logische locatie om haar succesvolle Foodyard-concept naar uit te breiden. Op maandag 12 september werden de eerste sessies gehouden in Foodyard Amsterdam. Marketingmanager Horeca Laurens Claassens...

12 september 2016 Awards Koffie & thee
Black&Bloom serveert de beste koffie van Nederland

Koffiebar Black&Bloom in Groningen is de nieuwe nummer één in de Misset Horeca Koffie Top 100, de jaarlijkse ranglijst van de beste koffie serverende horecabedrijven van Nederland. Het is de vijfde keer dat horecavakblad Misset Horeca de lijst samenstelt. De Koffie Top 100 is maand...

12 september 2016 Economie Achtergronden
In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?

Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van het totaal vertegenwoordigen. De steden maken een ontwikkeling door, terwijl de 'randen van het land' vergrijzen en leeglopen of in ieder geval...

9 september 2016 Café Koffie & thee
Hier drink je de koffie ondersteboven

Eens op een andere manier koffie drinken? Breng dan een bezoekje aan Das Toppels café. Het volledige interieur staat ondersteboven. Naast het café staat een huis dat ook volledig ondersteboven staat. Zelfs de geparkeerde auto lijkt op zijn kop in de lucht te zweven. Je moet wel door...

9 september 2016 Events
Bezoek gratis horecavakbeurs BBB Maastricht

Bezoek van 10 t/m 12 oktober 2016 gratis BBB Maastricht: het belangrijkste Euregionale vakevent voor horecaprofessionals. Met 300 exposanten, demonstraties, proeverijen, wedstrijden en meer. BBB heeft de ambitie een toonaangevende rol te spelen in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector. ...

8 september 2016 Café
Dit café kreeg een slechte review op TripAdvisor, maar reageerde geniaal

Het Nook Neighbourhood Coffee café kreeg een vernietigende review over hun havermoutpap, maar met een beetje creativiteit wist het café dit verrassend goed op te lossen. Het antwoord van de zaak ging viraal en kon op veel bijval rekenen. Deze review liet een ontevreden klant achter ...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: