2 december 2016 Opening Restaurant
McDonald’s opent 10e McCafé in Nederland

Met de opening van McCafé in het McDonald’s Restaurant in Maasdijk staat de teller van dit nieuwe concept al op 10 in Nederland. Positieve reacties van gasten en goede resultaten van McCafé staan aan de basis van de uitrol in Nederland, die pas in februari van dit jaar begon. In ...

2 december 2016 Food trends
Trend: Streetfood verovert de Nederlandse horeca

De sterrenmaaltijden liggen op straat Streetfood. Dat klinkt als iets hips, maar feitelijk zijn de straatklassiekers van weleer ook gewoon streetfood. Het bakje friet, de gebakken kibbeling, de loempia… Niets nieuws onder de zon, behalve wanneer je je realiseert dat het bij ons bekende str...

2 december 2016 Economie Horeca
Lonen horecamedewerkers staan stil

Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal 2,6 procent meer omgezet dan in het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. In vergelijking met een jaar eerder realiseerde de horeca een recordgroei van 8,8 procent. Echter staan de lonen van de 335.000 horecamedewerkers al enk...

2 december 2016 Regelgeving Horeca
Foodtrucks en pop-ups zorgen voor veel frustratie bij Antwerpse horeca

De Antwerpse horeca heeft een nieuw platform: Horeca Antwerpen Gaat Lokaal. Met een eerste vergadering werden de krachten gebundeld, maar ook de klachten. Want er zijn er nogal wat. Zo zorgen de vele werven voor frustratie, net als de foodtrucks en pop-ups. In huisbrouwerij Pakhuis aan de Vlaams...

2 december 2016 Horeca Opening
Mogelijk horeca in gerechtsgebouw in Tiel

Mogelijk komen er woningen of een horecazaak in het oude gerechtsgebouw aan de Nieuwe Tielseweg in Tiel. De verkoop van het monumentale gebouw is begonnen. Prijskaartje: 1,95 miljoen euro. Het gerechtsgebouw uit 1882 is tot 2013 nog in gebruik geweest door de kantonrechter. Op de benedenverdiepin...

2 december 2016 Opening Lunchroom
Lunchroom De Bonte Zebra feestelijk geopend

Na een weekje proefdraaien werd deze week lunchroom De Bonte Zebra aan de Fransenstraat feestelijk geopend in Vlaardingen. Samen met een aantal medewerkers sneed rond half één wethouder Cees Oosterom een speciaal gemaakte taart aan. De Bonte Zebra is een speciale lunchroom die gaat...

2 december 2016 Food Opening Restaurant
Dit restaurant serveert alleen gerechten met chocolade

Fan van chocolade? Reis dan snel af naar Londen. Want daar opende Ferrero Rocher deze week een pop-up restaurant. Een echte eetervaring noemen ze ‘t bij Ferrero. In de ‘Dolce by Ferrero Rocher’ pop-up schotelt chef Paul Hannagen je vijf desserts voor, allemaal gebaseerd op dat heer...

1 december 2016 Opening Lunchroom
Koffie & ROOM dicht, Het Smulhuys in december open

Lunchroom Koffie & ROOM bij de AaBe-fabriek is gesloten. Eigenaar Driss Afrigh heeft zijn zaak verkocht aan de 23-jarige Kelly van Rooy. De jonge onderneemster opent half december haar lunchroom Het Smulhuys. Koffie & ROOM was nog geen anderhalf jaar open. Toch moest de vorige eigenaar zi...

1 december 2016 Weetje Snacks
De man die de wereld de Big Mac gaf, is overleden

De uitvinder van één van de beroemdste hamburgers ter wereld is overleden: Jim Delligatti. Hij is niet alleen geestelijk vader van de Big Mac, maar ook van de Egg McMuffin. Delligatti is 98 jaar geworden. In 1967 was Michael 'Jim' Delligatti een franchisehouder van McDonal...

1 december 2016 Opening Restaurant
McDonald’s restaurant Maasdijk feestelijk geopend

Gisterochtend is McDonald’s restaurant Maasdijk officieel geopend. Een enthousiast team van nieuwe medewerkers uit de directe omgeving zal gasten vanaf nu dagelijks welkom heten. Dit nieuwe restaurant biedt gasten de laatste innovaties zoals het McCafé. McDonald’s restaurant Ma...

1 december 2016 Regelgeving Horeca
Verzet horeca tegen ruimer gebruik sportkantines in de gemeente Moerdijk

De horeca is fel gekant tegen het besluit van de gemeente Moerdijk om ruimer gebruik van sportkantines toe te staan. "Het werkt oneerlijke concurrentie in de hand", meent Rini Boertjes, voorzitter van de afdeling Moerdijk van Horeca Nederland. Het college van burgemeester en wethouders...

30 november 2016 Economie Research
Horeca ziet omzet sterk stijgen in derde kwartaal

Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal 2,6 procent meer omgezet dan in het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Vooral in restaurants, cafés en snackbars stegen de opbrengsten. Ook het aantal consumpties ...

30 november 2016 trends Koffie & thee
Het aantal coffeebars in Nederland groeit

Nederland telt in 2016 circa 358 coffeebars en dit aantal neemt toe. De coffeebar is in relatief korte tijd een begrip geworden binnen de Nederlandse horeca. De afgelopen jaren heeft de moderne coffeebar een sterke groei in aantallen en populariteit meegemaakt. Grootstedelijke omgevingen, winkelcent...

29 november 2016 Awards Horeca
Dit zijn de winnaars van de Hospitality & Style Awards 2016

Maandagavond 28 november zijn de Entree Hospitality & Style Awards 2016 uitgereikt, dé horecaprijzen van Nederland. Amsterdam kwam als grote winnaar uit de bus. Maar liefst 7 horecabedrijven uit de hoofdstad ontvingen een award: MR PORTER, Pulitzer, Pesca, Zoku, W, De School en Choux. Daa...

29 november 2016 Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: uitreiking award Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2016

Wat een enorm feest was het afgelopen vrijdag in Maastricht. Johnny Ma, de eigenaar van SAP Bagel & Juice Bar, was in de wolken toen hij de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland in ontvangst mocht nemen. Zijn broodje, de BlTCH, heeft de jury overtuigd. Een terechte winnaar en u...

29 november 2016 Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: de mannequin challenge bij SAP Bagel & Juice Bar Maastricht

Het team van Lunchroom was vrijdag tijdens de uitreiking van de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland onderdeel van de mannequin challenge van SAP Bagel & Juice Bar in Maastricht. Dat is ook een manier om ons eindelijk eens stil te krijgen:) Check de video hieronder! ...

28 november 2016 Economie Lunchroom
Délifrance en EFR gaan samenwerking aan

EFR Belgium en Délifrance zijn een samenwerking gestart om branded Délifrance bakeries te exploiteren. Hiervoor zijn een vijftal pilot locaties in België aangewezen, waarvan de eerste drie de komende maanden geopend zullen worden. Deze drie locaties bevinden zich in Kontich, Ukkel...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: