24 februari 2017 Politiek Verkiezingen
Horeca & de verkiezingen: CDA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

24 februari 2017 Brood Jubileum
Bakker Bart viert jubileum met speciale nacht

Bakker Bart bestaat 40 jaar en gaat dit jubileumjaar van start met de Nacht van Bakker Bart. Op zaterdag 11 maart openen zestien Bakker Bart winkels in het land tussen 5.00 uur en 7.00 uur hun deuren en geven de bakkers een rondleiding in de bakkerij, waarbij zij hun kennis en liefde voor het vak d...

23 februari 2017 Economie Horeca
Albert Heijn start met horeca in winkels

Supermarktketen Albert Heijn gaat de komende maanden experimenteren met koffiecafés en afhaalrestaurants in een aantal winkels. Dat laat een woordvoerster van de keten weten aan ABM Financial News. Vanaf vrijdag krijgen twee vestigingen van Albert Heijn een Bakery Café en een Deli Kitc...

23 februari 2017 Personalia KHN
Kreutzer nieuwe voorzitter KHN Zuid-Limburg

Regio Zuid-Limburg van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft Guido Kreutzer benoemd tot voorzitter. Kreutzer volgt Jolanda Hameleers op, die zich als voorzitter de afgelopen zes jaar heeft ingezet voor de horecaondernemers in Zuid-Limburg. Guido Kreutzer wil zich, met zijn specifieke kennis en...

23 februari 2017
Nieuwe investeerder voor Yoghurt Barn

MBO & Groei Fonds heeft een belang genomen in Yoghurt Barn, een snel groeiende food-retail keten. Er zijn al tien Yoghurt Barn vestigingen verspreid over het land. Vanwege het succes willen de oprichters de komende periode in meerdere grote en middelgrote steden locaties openen. Paul van Logt...

22 februari 2017 Lunch Brood Ontbijt
Volkorenbrood is populairste broodsoort

Wie zijn gasten graag brood wil geven tijdens een lekker ontbijt of goede lunch, kan dan het beste volkorenbrood serveren. Uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat de broodsoort het populairst is onder Nederlanders. Uit Onderzoek blijkt 38 ...

22 februari 2017 Opening
Tweede Bagels & Beans in Breda

Op 22 maart opent een tweede Bagels & Beans in Breda de deuren. De locatie is de Gasthuispoort, het veelzijdige nieuwbouwproject in de Bredase binnenstad vlak bij het nieuwe station en het stadspark. In de Gasthuispoort bevinden zich meerdere zaken waar biologische, eerlijke en streekgebonden...

22 februari 2017
Strengere aanpak NVWA: Minder waarschuwing, snellere boete

Per 15 februari hanteert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een nieuwe aanpak. Deze wordt eenduidiger, transparanter en strenger. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de NVWA het beleid aangepast. In het nieuwe beleid krijgt een bedrijf direct een boete, als na de eerste keer waarschuwen ...

21 februari 2017
Internationale investering voor AirDnD.nl

AirDnD.nl (afkorting voor Drink and Dine), het platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, heeft een investering ontvangen van Blooming & Booming, een vanuit Amsterdam en New York opererend venture capital fonds. AirDnD.nl verstevigt hiermee haar ...

21 februari 2017 Bakkersvak
Laat uw brood beoordelen op Bakkersvak!

Wil je weten of het brood wat je bij de lunch serveert van voldoende kwaliteit is? Of misschien wel verbetering nodig heeft? Neem dan je banket product, kleinbrood, volkorenbrood en/of desembrood mee naar Bakkersvak en laat het product beoordelen door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij ...

21 februari 2017 Economie Bier
Bierprijzen horeca blijven stijgen

De gemiddelde prijs van een glas bier in de horeca was in 2016 2,43 euro. In 2015 was dit nog 2,38 euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Horeca zijn daarmee bijna 2 euro duurder dan supermarkten, daart kost dezelfde hoeveelheid 45 cent. In 15 jaar tijd is de pri...

20 februari 2017 Sluiting Restaurant
Restaurant Luxor Leiden gaat sluiten

Restaurant Luxor in Leiden gaat sluiten en wordt omgetoverd tot een Japans 'all-you-can-eat' restaurant. Op de website van Luxor staat de volgende mededeling: Geachte Luxor bezoeker, Na 8 jaar en heel veel plezier gaan wij afscheid nemen van ons fantastisch restaurant Luxor, het all y...

20 februari 2017 trends Bezorgen
Nederlandse eetgewoontes veranderen door restaurant-bezorging

De leefstijl van Nederlanders is aan het veranderen. Dat is misschien nog wel het beste te merken aan de drie vaste maaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten. De vaste patronen worden doorbroken. Neem nou de lunch - de boterham met kaas - die achter het bureau of tijdens een wandelingetje buit...

20 februari 2017 Food trends
Dit zijn de food trends volgens Google

Google weet veel, bijna alles zelfs. Het bedrijf claimt tegenwoordig geen zoekmachine, maar een antwoordenmachine te zijn. Daarom weet Google ook (de resultaten zijn gebaseerd op de zoekopdrachten via de zoekgigant in 2015 en 2016) wat de belangrijkste food trends zijn. We lichten een tipje van de s...

20 februari 2017 Michelin Restaurant
Simpele bistro krijgt per abuis Michelinster

Le Bouche à Oreille, zo heet de simpele bistro/brasserie in de Franse plaats Bourges, waar je voor weinig geld simpele gerechten kunt eten. Voor twaalf euro vijftig heb je al een menu, met als hoofdgerecht Boeuf Bourguignon. Niet slecht natuurlijk, maar of het een Michelinster waard is? Vo...

17 februari 2017
HM Hotelketens 2017 is uit!

Als uitgever van Hospitality Management krijgen wij veel vragen over hotelketens. Welke ketens en samenwerkingsverbanden zijn actief in Nederland? Hoeveel hotels zijn aangesloten? Hoeveel kamers en zalen bieden zij aan? Het beantwoorden van deze vragen is geen sinecure. Het vraagt veel tijd en preci...

17 februari 2017 Bakkersvak
Proef de nieuwste foodconcepten op Bakkersvak

Net als vorig jaar, wordt de centrale overloop tussen de twee beurshallen op Bakkersvak omgetoverd tot een echte food market vol lekkernijen als macarons, spekkoek en bonbons. Wegens groot succes afgelopen editie, is er een extra food market plein gecreëerd waar je de laatste trends op het ...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: