Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Je kunt beter vakken gaan vullen

Werk in de horeca is, volgens FNV Horeca, binnenkort alleen nog maar interessant voor thuiswonende tieners en als tweede baan. Voor de 150.000 mensen die van hun baan in de horeca een gezin moeten Lees verder.

Nieuwe lunchroom bij AH

In de Albert Heijn in Sleen (Drenthe) heeft ondernemer Bea Kortwijk een lunchroom gevestigd. De zaak biedt plaats aan bijna zestig gasten en is een aanvulling aan de reeds bestaande koffiehoek. De Lees verder.

Brandweer rijdt eetcafé binnen

In Los Angeles zijn twee brandweerwagens een eetcafë binnengereden. Hierbij vielen zeker 15 gewonden, waaronder vijf brandweerlieden. De schade in het restaurant was enorm en een Lees verder.

Nieuwe Bagels & Beans-vestiging

U bent er ondertussen aan gewend; er gaat bijna geen week voorbij of Bagels & Beans opent een vestiging. Een teken dat het goed gaat met de lunchroombranche. Aan de Oranje-Vrijstaatkade in het nieuwe Lees verder.

Familiebedrijf van het Jaar 2014

Westland Kaasspecialiteiten is verkozen tot het beste ‘Familiebedrijf van het Jaar 2014’. De Familiebedrijven Award, in het leven geroepen door John Fentener van Vlissingen, wordt uitgeloofd aan een Lees verder.

Alles weten over BTW in de horeca?

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Pieter Punter

Smaak verandert door licht en muziek

De Britse Oxford University heeft ontdekt dat wijn anders smaakt, wanneer het licht of de muziek in de omgeving verandert. De klassieke klasseringen zouden dus een aanpassing Lees verder.

Inspiratie voor Pasen

Wat hoort er bij Pasen? Paaseieren en paasbrood natuurlijk. Maar wat zet u uw gasten in uw lunchroom voor met Pasen? Bakker Out in Ouderkerk aan de Amstel biedt Lees verder.

Café en restaurant in de kerk

Het lijkt een ultieme poging om weer mensen de kerk in te krijgen. De Doesburgse Martinikerk gaat namelijk een verbouwing van zeven ton ondergaan, waarna er een ‘kerkcafé’, een restaurant en Lees verder.

Chefkok pleit voor gezonder menu

Als we in Nederland beter leren eten, dan kunnen veel Westerse ziekten worden voorkomen en blijven mensen langer gezond. Chefs hebben hierin een grote verantwoordelijkheid, vindt Han Ji van Lees verder.

Horecamedewerkers verdienen weinig

Het gemiddeld bruto uurloon voor horecamedewerkers bleef in 2013 ongeveer gelijk en kwam uit op €10,40. Het loon daalde vorig jaar met €0,10 (-1%). Vergeleken met andere werknemers, verdienen Lees verder.

Gast wordt 'gegoogled'

Eleven Madison Park is een restaurant met drie Michelinsterren. Het restaurant ligt in New York en heet de gasten op een bijzondere manier welkom. De gasten worden ‘gegoogled’, waardoor de Lees verder.

Nacht van de Fooi uitgebreid

Vanaf deze tiende editie van Nacht van de Fooi kunnen horecagelegenheden in elk dorp of iedere stad in Nederland hun fooi afstaan aan ontwikkelingssamenwerking. Naast Lees verder.

Aansprakelijkheid voedselallergie bij horecaondernemer

De aansprakelijkheid met betrekking tot voedingsintolerantie en voedselallergie ligt vanaf 13 december 2014 bij de horecaondernemer. Lees verder.

Horeca krijgt sneller vergunning

Vergunningen voor horecaondernemers: er is al veel over gezegd en geschreven. De gemeente Renkum wil de horeca tegemoet treden en start een ‘Ondernemingsdossier’. Iedere Lees verder.

Geen bier meer bij Domino's

Handhaving van de nieuwe alcoholwet is lastig voor horecaondernemers. Wie is er 18 en wie niet? Pizzaketen Domino’s stopt in Nederland dan ook direct met de verkoop van Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Glutenvrij brood vaak te zout

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt, dat in veel glutenvrij brood veel te veel zout zit. Bovendien klopt de informatie op etiketten vaak niet en maken fabrikanten van brood handig gebruik Lees verder.

Horeca loopt geld mis door banken

Ondernemers lopen miljoenen euro’s mis doordat de banken gemiddeld 110 dagen per jaar gesloten zijn. Terwijl de horeca ook in de weekenden en ‘s avonds open is, worden pinbetalingen van Lees verder.

Locomotion Diner eindelijk open

Bij het station in Maarheeze opent zaterdag het restaurant ‘Locomotion Diner’ haar deuren. De Stichting Station Maarheeze laat hiermee een droom in vervulling gaan. Ook de gemeente en Lees verder.

Leuke lunchroom in België

Verona Mbiango en Vauke Kakese zijn nichtjes van elkaar. Zij openden openden vorige week hun zaak Kozi Lunch in Dilbeek, België. Men kan er terecht voor heerlijke gerechtjes en een stevige Lees verder.

Harde lunch, lager gewicht

Mensen die een ‘harde lunch’ voorgeschoteld krijgen, blijken kleinere happen te nemen en kauwden ook langer dan proefpersonen met een zachte lunch. Zij waren dan ook eerder verzadigd. Mensen met een Lees verder.

Controles op misstanden horeca

De Inspectie SZW start deze maand met gerichte inspecties in de detailhandel, horeca en land- en tuinbouw. Vooral bedrijven die al eerder in de fout zijn gegaan, kunnen een Lees verder.

Lunchroom en bakker ineen

In de Vershof in Zoeterwoude opent vandaag Bakker Tijsterman. De zaak is zowel een bakkerij als een lunchroom en biedt veel biologische producten. De vraag naar deze producten vertoont immers Lees verder.

Culinaire fietstocht

Wat doet u om extra gasten in uw zaak te krijgen? Hier een leuke suggestie. In Voorschoten, Wassenaar en Leiden bestaat er een unieke samenwerking tussen diverse restaurants, waarbij Lees verder.

Subway bezorgt thuis

De Subway-vestiging in Purmerend is een goed adres voor een smakelijk en gezond broodje. Gasten kiezen zelf het beleg, de groenten en het soort broodje. Alles helemaal naar wens. Nu wordt deze Lees verder.

Franchiseconcept met tapas breidt uit

In Breda opent naar verwachting eind mei tapasrestaurant La Cubanita. Het restaurant komt op de plek waar voorheen restaurant Dolfijn was gevestigd. La Cubanita is een franchiseconcept met Lees verder.

Lunchrooms maken gegevens hygiëne niet openbaar

Lunchroomeigenaren weigeren mee te werken met de openbaarmaking van de hygiënische stand van zaken in hun lunchroom. De NVWA heeft immers Lees verder.

Inbraakgolf bij horecaondernemers

De politie laat weten dat er buitengewoon veel inbraken plaatsvinden bij horecaondernemers thuis. Juist op het moment dat zij aan het werk zijn in hun zaak, wordt er toegeslagen. Dat kan Lees verder.