Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Wéér twee Beren eetcafés erbij!

Het gas zit er op bij de bekende keten uit Rotterdam. Eerder dit jaar werden er al twee nieuwe vestigingen geopend in Woerden en Ouddorp en sinds vorige week kunnen Lees verder.

80% belasting op onkostenvergoedingen?

In 2015 worden er grote veranderingen in de loonbelasting en het arbeidsrecht doorgevoerd. Als horecaondernemer zijn dat zo ongeveer de laatste Lees verder.

Allergenenwetgeving: KHN ondersteunt ondernemers

Vanaf 13 december 2014 geldt de nieuwe allergenenwetgeving waarmee horecaondernemers verplicht zijn om allergeneninformatie Lees verder.

Gratis thee bij borstvoeding in café

De aanblik van een ontblote moederborst, die gebruikt wordt om een baby te voeden, stuit nogal eens op weerstand bij de Nederlandse horecaondernemers en -gasten. Veel moeders Lees verder.

Weer huisbereid eten in Franse restaurants

Huisbereid of ‘faits maison’? In Frankrijk moeten restaurants vanaf januari 2015 aangeven of gerechten huisbereid zijn. Dit betekent meer transparantie voor de gast, maar meer regeldruk voor Lees verder.

Alles weten over Ontbijt?

Heb je nieuws?
Stuur het ons!

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Pieter Punter

1750 gasten eten vegetarische maaltijd

Op vrijdag 18 juli heeft de Vegetariërsbond wederom een recordaantal eters van een heerlijke vegetarische maaltijd laten genieten. 1.750 mensen wisten Lees verder.

Leidseplein krijgt er een hippe zaak bij

Op 16 juli opende de succesvolle horecaondernemer Casper Reinders zijn tiende zaak. Na een openingsdiner voor intimi werd de avond afgesloten met een bruisend openingsfeest. Met brasserie Nacional Lees verder.

Horeca in kantoorflat Utrecht

In de Neudeflat in Utrecht zal een horecagelegenheid komen met een prachtig uitzicht over de Utrechtse binnenstad. De Nieuwe Norm is het Rotterdamse bedrijf dat de renovatie uitvoert; zij maakten dit Lees verder.

Urban Bakery in Amersfoort?

Queens Vorstelijk Genieten uit Amersfoort wil een ‘Urban Bakery’ starten aan het hippe Eemplein in Amersfoort. Met crowdfunding van Crowdaboutnow moet deze droom financieel Lees verder.

Verlies je ook veel verkeer door update Google?

Ongeveer anderhalve maand geleden rolde zoekgigant Google Panda 4.0. uit. Is jouw website wel ‘Panda-proof?’ Google Panda is onderdeel van Lees verder.

Kwalitaria heeft goed tweede kwartaal

Kwalitaria scoort ook goed in het tweede kwartaal. De omzet laat over deze maanden een index zien van 109. “Dat is zo’n 10 procent beter dan de cafetariamarkt, die index vertoont zelfs een kleine krimp” Lees verder.

Nieuwe Bagels & Beans in Rotterdam

Aan het Schouwburgplein in Rotterdam wordt volgende week woensdag de 62e Bagels & Beans geopend. De nieuwe lunchroom heet Bagels & Beans Kruisplein, wat dus niet overeenkomt met het Lees verder.

Valuas brengt glutenvrije kroket

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een glutenvrije rundvleeskroket ontwikkeld. De Valuas glutenvrije rundvleeskroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en Lees verder.

Keuteltje? Oranje kleur!

Zoals je inmiddels al hebt gelezen, zijn de NVWA-app en -website nieuwe middelen voor consumenten om de hygiëne van lunchrooms te controleren. In Haarlem is er één zaak Lees verder.

Voordringen kost Obama veel geld

President Barack Obama heeft afgelopen donderdag voorgedrongen in een fastfoodrestaurant. Dat is hem duur komen te staan in financieel opzicht. De president van de Verenigde Staten dacht zijn Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

NOS en Videma blij met horeca

Waar in de meeste landen alle WK-wedstrijden gratis uitgezonden konden worden in de horeca, moest de Nederlandse horecaondernemer flink in de buidel tasten. Weg voordeel van het succes van Lees verder.

WW-ers aan de slag in de Haagse horeca

De maaltijd in de bedrijfskantine van het Werkgeversservicepunt Den Haag op de Binckhorst wordt voortaan bereid door uitkeringsgerechtigden op weg naar een vaste baan in de Haagse horeca. Lees verder.

Ontbreekt je zaak op de Horeca Inspectiekaart? Vul de verklaring in!

Naar aanleiding van de afgelopen maandag gelanceerde Horeca Inspectiekaart sprak ik met Roel Vincken, woordvoerder van de NVWA over Lees verder.

Attentie: we gaan over op IBAN

Vanaf 1 augustus 2014 kun je alleen nog maar geld overmaken naar IBAN (International Bank Account Number) en niet meer naar de ‘oude’ 9-cijferige of nog kortere rekeningnummers. Deze nieuwe Lees verder.

Beste koffie vind je bij NIKA

De Ketelbinkie Koffietrofee 2014 (de prijs voor de zaak die dit jaar het beste kopje koffie in de Maasstad heeft geserveerd) werd op 10 juli uitgereikt aan NIKA Koffie & Thee, Lees verder.

Zwaardvis extra gecontroleerd

Vietnamese zwaardvis wordt door de NVWA vóór invoer extra gecontroleerd. De autoriteit heeft immers haar twijfels over de naleving van de visquota en de controle daarop door de Lees verder.

Nieuwe cocktailbar Rotterdam open

Rum uit de Amazone, whisky’s uit Japan, platinum tequila, een uitgebreide gin-collectie en nog veel meer bijzondere flessen drank sieren de hoge barwand van de nieuwe Rotterdamse boutique cocktailbar Lees verder.

Nieuwe 'gezonde fastfood plek' in Amsterdam

Op de hoek van de Rijnstraat en de Vrijheidslaan in Amsterdam heeft REIN haar deuren geopend. REIN wil laten zien dat gezond eten echt lekker kan Lees verder.

Cultuurverschillen bij ontbijt

In de vorige editie van Lunchroom bespraken we de explosieve groei van de Nederlandse out-of-home ontbijtmarkt. Deze ontwikkeling zet zich in rap tempo door en biedt kansen. Het ontbijt Lees verder.

Gratis CuliTip voor lunchrooms

Flaguette Halve Maan met kabeljauw en garnalen Lekker vers, heerlijk gezond en nét even anders. Dat moet iedere lunchroomondernemer aanspreken! Met deze Flaquette heb je Lees verder.

Van Start: Koffie & Co

Van de nood een deugd maken, zo noemt men dat. Marlous Lugthart raakte haar baan als accountmanager kwijt en dit bleek het startschot voor een tweede carrière. Sinds een paar weken is haar lunchroom Lees verder.

Nieuwe directeur horeca Heineken

Geert Minnart is de nieuwe commerciële directeur horeca van Heineken Nederland. Hiervoor bekleedde hij de functie van ‘commercial director on trade’ bij Lees verder.