Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Horeca heeft wind mee

De horeca profiteert in 2014 van relatief gunstige marktomstandigheden. Het omzetvolume groeit daardoor naar verwachting met 2 procent. Lees verder.

Kapucijnenburger om te delen

Yvonne Hopstaken is voor Brabant in de running voor de titel landelijke Held van de Smaak 2014. Thema was dit jaar ‘bonen en peulvruchten’, Lees verder.

Nieuwe Brownies & Downies in Wijchen

Half december komt er in Wijchen een vestiging van Brownies & Downies. De lunchroom komt in een pand naast bioscoop Roma aan de Markt. Lees verder.

Damn Food Waste in Zwolle

Nederland verspilt nog steeds te veel voedsel en daarom vindt op zaterdag 20 september Damn Food Waste plaats op het Grote Kerkplein in Zwolle. Lees verder.

Nieuw lunchconcept in Den Haag

Nederland is sinds kort een prachtig nieuw concept rijker. Bij Hop & Stork worden de gasten in een stijlvolle ambiance verwend met chocolade, koffie, Lees verder.

Alles weten over Het lekkerste broodje

Vacature van de week:
Accountmanager horecavakbladen

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll
Type onderstaande code over en klik op "stemmen" captcha

Column Pieter Punter

Bratwurst op Den Haag Centraal

Op 21 oktober 2014 viert een nieuw restaurantconcept zijn première op Den Haag Nieuw Centraal: Käfer German Kitchen. Het traditionele restaurant- en Lees verder.

Nieuw in lochem: Rob's Gastrobar

Aanstaande vrijdag 19 september vindt de opening plaats van de eerste gastrobar in het Oosten van Nederland: Rob’s Gastrobar in Lochem op de Lees verder.

Restaurant met alleen vis uit blik

Geen menukaart. Geen keuken. Enkel vis uit blik. Pop-up restaurant Tincan opende eergisteren haar deuren in Londen. Een initiatief van een Lees verder.

Bakker Bart beste winkelketen 2014

Bakker Bart is Beste Winkelketen 2014 in de categorie Food to Go geworden. Bakker Bart behaalt de hoogste scores op de servicegerelateerde aspecten en het assortiment. Lees verder.

Gekweekte Schotse zalm is vetter dan pizza

Gekweekte Schotse zalm wordt omschreven als gezond en mager, maar bevat tot drie keer meer vet dan een diepvriespizza. Dat heeft een analyse van de Britse krant the Sunday Times uitgewezen. Lees verder.

Utrechtse ondernemers krijgen Groene Pluim

Gistermiddag 15 september hebben 15 Utrechtse horecaondernemers de Oorkonde “Groene Pluim” van de gemeente Utrecht en Koninklijke Horeca Nederland ontvangen. Lees verder.

Gespot: de brezel in Nederlands straatbeeld

In de septembereditie van Lunchroom las je al over de brezel. Een relatief nieuw fenomeen in Nederland, maar in Duitsland een traditionele hartige versnapering. In ons land is Lees verder.

Gedurfde battle op Folie Culinaire

Folie Culinaire 2014 biedt chocolatiers en patissiers een zoet gelikt programma met meer dan genoeg uitdaging. Niet alleen de Internationaal vermaarde meesterchocolatier Lees verder.

Nieuwe lunchroom in Schiedam

Necla Yerlikaya zat in de politiek, maar opende onlangs haar eigen lunchroom: Lisa’s Kitchen in Schiedam. Op de bewuste locatie ontbrak nog een leuke plek Lees verder.

Culinair genieten op Gastvrij Rotterdam

De Makro laat zich van haar meest culinaire kant zien tijdens Gastvrij Rotterdam. Wat te denken van topchef Jan Smink, de signature dish van Restaurant Lees verder.

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Wie is de beste patissier?

Vanaf heden is het voor iedereen mogelijk om in te schrijven voor de Dutch Pastry Award 2015. Het Nederlands Patisserie Team organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Dit is een Lees verder.

Kandidaten Columbus Trophy bekend

Het jurytraject van de 11e editie van de Columbus Trophy is in volle gang. Op donderdag 28 augustus selecteerde de vakjury een 20-tal succesvolle Lees verder.

De gezelligste terrassen van Nederland

De volgende terrassen zijn uitgeroepen tot het leukste terras van hun provincie. Op 27 oktober wordt in Kasteel De Hoge Vuursche onthuld welk terras zich het Gezelligste terras van Nederland mag noemen. Lees verder.

De Librije deelt Boerenwijsheden

Vanaf 15 november is het boek Boerenwijsheden verkrijgbaar. In het boek staat centraal hoe het echtpaar Boer van de Librije ondanks een arbeidsintensief en foutgevoelig bedrijfsproces de Lees verder.

Winterterras en de gemeente

Gemeenten willen maar al te graag meer impulsen voor toerisme en leefbaarheid. Toch blijkt het toestaan van een terras vaak heel moeilijk. Waarom is dat toch? Lees verder.

Gastvrijheidsmeter nu online

Wat moet je als ondernemer doen om gastvrij te zijn in de ogen van de klant? Waar moet je op sturen? Om antwoord te geven op deze vragen, ontwikkelden onderzoeksbureau Flycatcher en GUEST Lees verder.

Street food op IJsland

Pop-up concepten en street food zijn helemaal in. Op IJsland zie je ook interessante concepten opduiken op plaatsen waar je die niet verwacht. Lunchroom ging op bezoek. Wat Lees verder.

Reserveringssites? Doen wij niet aan!

Lunchrooms zijn volop vertegenwoordigd op beoordelings- en reserveringssites als Couverts en IENS. Toch maken onze panelleden geen gebruik van de Lees verder.

Werk moet weer lonend worden

Werk moet voor werknemers en werkgevers weer lonend worden. Dat kan de Nederlandse economie en arbeidsmarkt weer echt vlottrekken. Minder lastendruk voor Lees verder.

Imposante culinaire tentoonstelling (+video)

Gisteren is de tentoonstelling ‘Culinaire geheimen van De Haar’ smakelijk geopend in Kasteel de Haar. Ruud Wunneberg verrichtte de feestelijke opening door samen met chef-kok Pierre Lees verder.

Bistro, hamburger en kreeft

In iedere editie van Lunchroom lees je het voorwoord van hoofdredacteur Thijs Jacobs. De septembereditie is zojuist verschenen, dus ook online is deze terug te lezen. Veel Lees verder.

Column Pieter Punter: Street food

Onlangs had ik een congres in Chicago en heb ik met verbazing en jaloezie gekeken naar de verscheidenheid in aanbod van allerlei ‘food trucks’ of zoals wij zouden zeggen ‘rollende keukens’. Lees verder.