23 augustus 2016 Achtergronden Restaurant
Eindelijk. We kunnen struisvogels knuffelen in de horeca

Nederlanders die hun liefdesleven een opmerkelijke wending willen geven, kunnen deze nazomer terecht in de omgeving van het Groningse Tolbert. Het plaatselijke Partycentrum De Postwagen biedt singles - én reeds bezette Nederlanders - een bijzondere bezigheid aan: daten met struisvogels. Ti...

23 augustus 2016 Diner Achtergronden Restaurant
Twee op de vijf sterrenrestaurants door NVWA op de vingers getikt

Sinds 2012 zijn twee op vijf Nederlandse sterrenrestaurants op de vingers getikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ongedierte in de keuken, vieze keukens en onzorgvuldig opslaan van producten zijn de meest voorkomende fouten. KRO-NCRV kwam met deze bevindingen, vertelde datajournal...

23 augustus 2016 Café Bier
Jupiler lanceert slim bierviltje: glas nooit meer lang leeg!

Uit onderzoeken blijkt dat het moeten wachten op een verse nieuwe pint een van de grootste irritaties in de horeca vormt. Met name tijdens deze warme dagen, waarbij de terrassen vaak overbevolkt zijn, blijkt het soms heel moeilijk voor terraslopers om te zien wie er al weer toe is aan een ‘ref...

23 augustus 2016 Awards
Bjorn van Dijl Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zuid-Holland-Zuid heeft Bjorn van Dijl van Willaerts Holding BV (o.a. Crazy Piano’s, Mercator, Willaerts en Salt en Tasty) uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Zuid-Holland-Zuid 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 ...

22 augustus 2016 Diner Achtergronden
Duurdere restaurants laten AH restaurantactie links liggen

Volgens het Eindhovens Dagblad laten steeds meer duurdere restaurants de AH restaurantactie links liggen. De keuze in het middelhoge- en hoge segment is kleiner geworden. Zo'n tien procent van de deelnemende restaurants in Zuidoost-Brabant is in die categorie in te delen, terwijl de helft van...

22 augustus 2016 Regelgeving
Terrassen op Utrechts Ledig Erf weer open

Speck en Stelios op het Utrechtse Ledig Erf kunnen binnenkort waarschijnlijk weer de terrassen opstellen. De gemeente heeft immers de nieuwe vergunningen ter inzage gelegd. Bij het afgeven van de eerder verleende vergunningen werden fouten gemaakt, zo oordeelde de rechter. Nadat omwonenden hadden...

22 augustus 2016 Hotelbouwplannen Achtergronden
Hotels slecht toegankelijk voor mensen met een geleidehond

De toegankelijkheid van hotels laat nog regelmatig te wensen over voor mensen met een geleidehond, blijkt uit onderzoek van KNGF Geleidehonden onder haar cliënten. Zij ervaren hotels als het minst toegankelijk, ten opzichte van overheidsgebouwen, openbaar vervoer, medische voorzieningen, horeca...

22 augustus 2016 Economie Bezorgen
Bezorgen vanuit de horeca enorm in trek

Bezorgen is de grote trend. De potentie van de bezorgdiensten voor food wordt door lang niet iedereen op waarde geschat, maar in grotere steden als Utrecht en Amsterdam wordt menig voetganger nu al van de sokken gereden door de op tweewielers opererende bezorgers van bezorgdiensten als Foodora en De...

19 augustus 2016 Awards Culinair
Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 3 en zondag 4 september het tweedaagse event het Nationaal Barbecue-spektakel georganiseerd. Onderdeel van dit barbecue-event zijn de World Barbecue Association Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen. 'Barbecueën is al lang vé...

18 augustus 2016 Economie
Consumenten besteden meer in de horeca

Consumenten hebben in juni 1,8 procent meer uitgegeven aan duurzame goederen. Vooral aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteedden ze meer dan een jaar eerder. Consumenten hebben daarentegen minder besteed aan voedings- en genotmiddelen en aan overige goederen zoals gas. Vorige week...

18 augustus 2016 Events Culinair
Colombiaanse chef Barrientos op Folie Culinaire

De Colombiaanse chef Juan Manuel Barrientos -bedenker en oprichter van de Colombiaanse restaurantketen El Cielo- vindt inspiratie in de neurowetenschappen. Doel is dat het eten alle zintuigen moet prikkelen. Hij toont een proeve van zijn kunnen op Folie Culinaire, h&...

17 augustus 2016 Bezorgen
Online menu's voor maar 5 euro in Eindhoven

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Eindhoven een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 40 restaurants in Eindhoven doen mee met de zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants...

17 augustus 2016
Werkloosheid 25- tot 30-jarigen daalt sterk

De werkloosheid is de afgelopen twee jaar sterk gedaald onder 25- tot 30-jarigen: van 7,3 procent in het tweede kwartaal van 2014 naar 5,0 procent in het tweede kwartaal van 2016. Toch zijn zij van alle 25- tot 45-jarigen nog steeds het vaakst werkloos. Dat meldt CBS. Werkloosheid 25- tot 3...

16 augustus 2016 Economie Food Bezorgen
Recordgroei voor Domino’s Pizza

Vandaag publiceerde Domino’s Pizza Enterprises Limited (DPE), moederorganisatie van Domino’s Pizza Nederland, haar jaarresultaten. Een recordjaar met 122% EBIDTA winstgroei in Europa, dankzij significante organische groei, technologische innovatie en een sterke groei in het aantal geopen...

16 augustus 2016 Drinks Achtergronden
Consumptie mineraalwater met een smaakje stijgt sterk

Consumenten worden zich steeds bewuster van het belang van voldoende hydratatie. Maar liefst vier op de vijf waterdrinkers geeft aan bewust bezig te zijn met het drinken van voldoende water. De consumptie van mineraalwater steeg in 2015 met 7%; de consumptie van mineraalwater met een smaakje steeg e...

16 augustus 2016 Diner Video Internationaal
Walgelijke video van een kikker die levend wordt opgediend

Waarschuwing: dit beeldmateriaal is niet geschikt voor kijkers met een zwakke maag en kleine kinderen. Wat je ziet? De video is al jaren geleden op Youtube geplaatst, maar duikt ineens weer overal op. Volgens diverse bronnen komt de video uit Japan, waar een chef een levende kikker ontvelt en in twe...

16 augustus 2016 Economie
Ondernemers verwachten meer investeringen in derde kwartaal

Het ondernemersvertrouwen is ook aan het begin van het derde kwartaal positief, zo blijkt uit een publicatie van het CBS. De stemmingsindicator van ondernemend Nederland is nu meer dan tweeënhalf jaar positief. Ondernemers in de groothandel en bouwsector hebben het meeste vertrouwen in de eco...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: