Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Geen derde driesterrenrestaurant erbij

23-11-2010

Michelin bracht op 23 november de Michelingids Nederland 2011 uit. Er zijn geen extra sterren bijgekomen in de categorieën ‘drie sterren’ en ‘twee sterren’. De top van de Nederlandse gastronomie behoudt de status quo. Geen derde ster dus voor in de wandelgangen genoemde ‘kanshebbers’ Beluga en Inter Scaldes, geen tweede ster voor ‘potentiële winnaars’, zoals restaurant Ivy.

Geen verschuiving
Net als bij de andere grote restaurantgidsen zijn er geen grote verschuivingen waar te nemen binnen de topregionen van de Michelingids. Er werden dit jaar ook geen ‘espoirs’ toegekend. Dit kenmerk wordt uitgedeeld aan restaurants die dicht bij een opwaardering zitten van twee naar drie sterren. Of van één naar twee sterren.

Criteria Michelin
Waarop beoordelen de inspecteurs van de Rode Gids? Dat is een veelgehoorde vraag. De toekenning van sterren berust op een vijftal punten: de kwaliteit van de gebruikte producten, de beheersing van kooktechnieken en smaken, hoe de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten doorklinkt, de prijs-kwaliteitverhouding, en de constantheid van de prestaties door de tijd heen en over de hele kaart.

Budgetvriendelijk
Jaar na jaar stelt Michelin alles in het werk om een selectie te maken die de rijkdom van de gastronomie en het hotelwezen in Nederland weerspiegelt. Tegelijkertijd beantwoordt de selectie ook aan de verwachtingen van de lezers. De moeiwe gids bevestigt ook voor komend jaar een ontwikkeling die sinds enkele jaren duidelijk zichtbaar is in de gastronomische wereld, namelijk lekker en budgetvriendelijk tafelen voor iedereen toegankelijk maken.

Frank Lindner

De RestaurantKrant, De CaféKrant, Hospitality Management, Lunchroom

Stuur dit bericht door...
Stuur mij informatie over de advertentiemogelijkheden

Share |

© Uitgeverij PS: bv. Alle rechten voorbehouden.

Alles weten over BTW in de horeca?

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll

Column Pieter Punter

Gerelateerd nieuws

Bakker met ster verkiezing

Reservering Dining With The Stars van start

Cas Spijkers overleden

Food Inspiration Days in beeld

Sanday's maakt diervriendelijkere broodjes

Laat u inspireren door chef Pascal van Loon

Negen nieuwe sterren in Michelingids 2011

Recordaantal Michelinsterren in Nederland

Vervallen sterren Michelingids 2011

Unilever kookt met sterren

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Recent nieuws

Duurste restaurant ter wereld

Horecaondernemers doen speeddates

Paasbier met chocolade. Hips!

Japans worstenbroodje op de kaart

Je kunt beter vakken gaan vullen

Nieuwe lunchroom bij AH