Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie. Sluiten

Bresc maakt culinair roosteren mogelijk

30-04-2012

Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada drie smaken voor het culinair roosteren. De ‘parrillada’ is een eeuwenoude traditie. Hierbij werden locale producten door herders en vissers boven houtskool geroosterd.
Dit varieerde van een heel lam aan een ijzeren spies tot aan sardientjes op een rooster boven open vuur. De grill is in Spanje even belangrijk geworden als de zon, wijn en olijfolie. Blikvanger in een Baskische parrillada zijn de enorme koteletten van het plaatselijke runderras raza vasca. Deze koteletten worden op smaak gebracht met een mengsel van olijfolie, knoflook, peper en peterselie. Op de roosters liggen ook vaak stukken lamsvlees, worstjes van allerlei aard, sardientjes, reuzengarnalen en sterk gekruide slakken. Op het gebied van groente wordt veel gewerkt met paprika, tomaat en ui en natuurlijk is knoflook niet weg te denken.

Verse kruiden op olie
Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada
drie smaken voor het culinair roosteren. De smaken zijn
gebaseerd op de keuken van het Iberisch schiereiland (met
name Spanje en Portugal). Hoofdingrediënten zijn knoflook,
peper, peterselie en olijfolie. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Dit laatste heeft de voorkeur omdat vlees, vis, kip, wild en groente eenvoudig zo op smaak te brengen zijn. Het product kan zo optimaal garen op de Grill/Big Green Egg met minimaal risico van verbranden.

Overheerlijke smaken
Bresc presenteert u drie overheerlijke smaken; Aio e Lemone, Piri Piri en Mojo Verde. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Voor meer informatie kunt u de website van Bresc bezoeken.

De RestaurantKrant, De CaféKrant, Hospitality Management, Bed & Breakfast, Lunchroom

Stuur dit bericht door...
Stuur mij informatie over de advertentiemogelijkheden

Share |

© Uitgeverij PS: bv. Alle rechten voorbehouden.

Alles weten over Het lekkerste broodje

E-mailnieuwsbrief


Ik ben toeleverancier.
Poll
Type onderstaande code over en klik op "stemmen" captcha

Column Pieter Punter

Gerelateerd nieuws

E-mailnieuwsbrief
Ik ben toeleverancier.

Recent nieuws

Bibliotheek Harderwijk krijgt horeca met terras

Video teaser Lunchroom Marktverkenning 2016

Wijn, noten en chocolade maken botten sterk

Masterclasses op Makro Horecadag

Urban Espresso Bar wint AD Koffietest

Franse sterrenkoks: ortolaan op menu