31 augustus 2016 Economie
Bijna 7 procent meer omzet voor lunchrooms

De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal van 2016 met 4,8 procent toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet groeit hiermee al drie jaren op rij. Ook de werkgelegenheid en het aantal starters bleven groeien. In de eerste twee maanden van het tweede kwartaal ware...

30 augustus 2016 Regelgeving
Restaurants zijn boos op NVWA en eisen genoegdoening

Een groep van vijftien restaurants, waaronder dertien Chinese restaurants is boos op de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA wil verouderde en kritische rapporten over de betreffende zaken openbaren. Dinsdag wordt de zaak behandeld voor de bestuursrechter. De NVWA constateerde da...

30 augustus 2016 Economie Horeca Achtergronden
Dagzaken vullen leegtes in winkelstraten op

Dagzaken, zoals koffiecafés, lunchrooms en ijszaken, vullen de leegte in op die in winkelstraten zijn ontstaan door het wegvallen van winkels. NVM Business signaleert deze trend in een rapport over de grootste tien winkelsteden. Panden die eerder een zuivere winkelfu...

30 augustus 2016 Horeca Achtergronden
Wat is de ideale bedrijfsnaam voor een horecazaak?

Op donderdag 1 september 2016 verschijnt Hoe noem ik mijn tent?: gids voor het vinden van een bedrijfsnaam in de horeca, geschreven door copywriter en naamexpert Wouter van der Land. Het boek helpt startende horecaondernemers bij het vinden van een naam met een duidelijke meerwaarde voor hun zaak. ...

30 augustus 2016
Hoe zit dat eigenlijk? Geen aanzegging en toch geen aanzegboete

Sinds 1 januari 2015 moet de werkgever een werknemer die werkzaam is op basis van een arbeidsovereenkomst voor 6 maanden of langer, schriftelijk inlichten over het wel of niet voortzetten daarvan. Deze schriftelijke aanzegging dient de werknemer uiterlijk een maand voordat het dienstverband eindigt,...

30 augustus 2016 Diner Achtergronden
Enschedeërs maken voor 5 euro maand lang kennis met restaurants

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Enschede een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 30 restaurants doen mee met deze zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants zijn v...

30 augustus 2016 Food
Taarttram met geurkanon rijdt door Amsterdam

Vanaf maandag 29 augustus, rijdt er een speciale tram door Amsterdam. De extra opvallende Heel Holland Bakt-taarttram is de komende vier weken te vinden op diverse lijnen in en rond het centrum van de hoofdstad. Maar dat is niet alles: op het voertuig heeft MAX een bijzondere verrassing bevestigd......

30 augustus 2016 Culinair
Haute cuisine met ingrediënten van McDonald's

Culinaire grootheden worden uitgedaagd om met ingrediënten van McDonald’s iconen een haute cuisine gerecht te bereiden en doen onderzoek naar de herkomst van de ingrediënten. Dit is het recept voor een nieuw online videoconcept dat McDonald’s samen met LifeHunters heeft ontwikk...

30 augustus 2016 Lekkerste Lunchroombroodje
Je hebt nog 3 weken om je lekkerste broodje in te zenden!

Je hebt nog enkele weken de tijd om jouw lekkerste lunchroombroodje in te zenden. Op 23 september sluit de inzendtermijn en gaat de jury aan het werk. Ben jij trots op jouw lekkerste broodje en wil jij die aan heel Nederland laten zien? dan is dit je kans! Hoe doe je mee? Dat is vrij simpel. S...

29 augustus 2016 Lunch Opening
Bakker Bart rolt vernieuwde winkelformule verder uit

Begin september opent Bakker Bart twee vernieuwde Bakker Bart-winkels in Westervoort en Borne. Hiermee zijn er weer twee winkelgebieden in Nederland een eigentijdse Bakker Bart, met ambachtelijke uitstraling rijker geworden. In deze nieuwe winkels zijn de meest succesvolle onderdelen van de nieuwe w...

26 augustus 2016 Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

25 augustus 2016 Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

25 augustus 2016 Achtergronden Restaurant
Barry Hamstra neemt restaurant Tollius over

Chef-kok Barry Hamstra heeft per 1 juli restaurant Tollius in Amersfoort overgenomen, nadat het bedrijf 23 jaar onder leiding van Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies heeft gestaan. 'Tollius restaurant en catering' is de nieuwe naam. Barry werkte onder andere voor Basiliek in Harder...

25 augustus 2016 Lunch Lunchroom
MAMS coffee & more bestaat 1 jaar

31 augustus 2016 viert MAMS coffee & more uit Arnhem alweer haar 1 jarig bestaan. In 2015 opende de 39 jarige ondernemer, Wim van der Poel, de deuren van een nieuw horecaconcept aan het Willemsplein in Arnhem. Op de vraag of MAMS een keten is, is het antwoord steevast 'ja!', maar met de ...

25 augustus 2016 Diner Achtergronden
Uniek pop-up restaurant in de Betuwe

Een prachtige entourage tussen de wijnranken, wijnen van het Betuws Wijndomein en de 'keuken' van Catering Oud London uit Zeist; dat zijn de ingrediënten voor een bijzondere beleving: het Domein Diner. Centraal gelegen in het mooie Betuws landschap, te midden van Oranjestad Buren, Gl...

24 augustus 2016 Culinair Internationaal
Culinair Peru blijft ontwikkelen

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keu...

24 augustus 2016 Horeca
Friese horecabedrijven op muzikale manier duurzaam

Op 29 augustus presenteren Syb van der Ploeg en Piter Wilkens hun eerste single en clip met als thema duurzaamheid; ‘Jou it troch’. Zij geven in Hotel Restaurant Iesicht te Oudega (Sm.) ook een toelichting op het plan voor de Grien 10 Muzyk Toer van de stichting JIT. In het kader van de ...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: