Meest duurzame horeca Utrecht: Dapp Frietwinkel

Auteur: Jorien Slager
13 oktober 2016
Meest duurzame horeca Utrecht: Dapp Frietwinkel

Dapp Frietwinkel heeft de Duurzame Week Award gewonnen in de categorie horeca. De jury roemde de manier waarop Dapp duurzaamheid heeft doorgevoerd in alle facetten van de onderneming op ecologisch, economisch en sociaal vlak.

Dapp Frietwinkel recyclet bijvoorbeeld de olie tot biodiesel en gebruikt alleen groene energie. De vorkjes, verpakkingen en servetten zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Dapp won ook de publieksprijs, van de bijna 1.000 stemmen gingen er ruim 600 naar de biologische frieten.

De biologische frietwinkel van Roderick Heijning en Siem van Bruggen ontstond vanuit het succes van de Frietfiets en heeft naast het eerste filiaal in Utrecht ook vestigingen in Den Haag en Breda. Binnenkort volgt een Dapp frietwinkel in Zwolle.

Overig nieuws