McDonalds lanceert glutenvrije hamburger

7 april 2017 | Roy Spijker

McDonald’s biedt op dit moment haar gecertificeerde glutenvrije Hamburgers aan in meer dan 100 van haar restaurants, verspreid over heel Nederland. Bovendien heeft het bedrijf de ambitie om deze Hamburgers in nog meer restaurants aan te gaan bieden. De voornaamste reden van deze uitrol van verkooppunten is dat McDonald’s ‘Always Open for Good Times’ wil zijn, ook voor haar gasten met een glutenintolerantie. Na de succesvolle pilot van deze Hamburgers volgde in juni 2015 de verkoop in 50 restaurants. Nu kunnen gasten inmiddels bij meer dan 100 restaurants terecht voor een glutenvrije Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder.

Het aanbieden van de glutenvrije Hamburgers in steeds meer restaurants van McDonald’s beantwoordt aan de wens van gasten met coeliakie om erbij te kunnen horen als ze eens buiten de deur willen eten. Andrea Wesselius van de Landelijke Coeliakie Vereniging (NCV) is blij met deze ontwikkeling bij McDonald’s. ‘Coeliakie is een chronische ziekte waarbij het lichaam geen gluten verdraagt. Veel mensen met coeliakie durven niet buiten de deur de eten. Het lukt McDonald’s om een veilig proces voor de bereiding van Hamburgers te organiseren. Ook als het spitsuur is in de keuken. Dat is heel knap! McDonald’s zorgt ervoor dat mensen met coeliakie uit eten kunnen. We zijn blij dat de Hamburgers nu op zoveel locaties verspreid in Nederland beschikbaar zijn’. Ook miss-glutenvrij Harmke Schippers is zeer te spreken over de kwaliteit én de beschikbaarheid van de glutenvrije Hamburgers. ‘Als ik op social media een foto van mijn menu met glutenvrije burger plaatste, kreeg ik standaard de reactie: 'ik hoop dat de McDonald's bij ons ook snel de glutenvrije burgers aanbiedt'. Dit hoor ik nu vrijwel niet meer, want mijn volgers kunnen nu al bij meer dan 100 restaurants terecht!'

De glutenvrije Hamburgers zijn in nauwe samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand gekomen. De NCV stelt zeer strenge eisen aan het gebruik van het officiële logo voor horeca in Nederland ‘Lekker glutenvrij’. Ook McDonald’s stelt hoge eisen aan de kwaliteit en voedselveiligheid van de ingrediënten. Het broodje zelf beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crossed Grain keurmerk te dragen.

‘De bereiding van deze Hamburgers gebeurt met de hoogste aandacht van onze medewerkers’, aldus Eunice Koekkoek, manager Corporate Communicatie van McDonald’s Nederland. ‘De broodjes worden in een speciaal broodzakje getoast om contact en kruisbesmetting tot een minimum te beperken. Medewerkers van restaurants die starten met de verkoop van de glutenvrije Hamburgers krijgen een aanvullende instructie zodat zij precies weten hoe deze Hamburgers te bereiden. Bovendien wordt ieder restaurant van McDonald’s dat de glutenvrije burgers verkoopt jaarlijks gecontroleerd. Alle restaurants blijven ieder jaar ver onder de minimale norm van 20 ppm (parts per million).’

McDonald’s is van plan om de glutenvrije Hamburgers in meer restaurants aan te gaan bieden. ‘We willen graag dat alle gasten kunnen genieten van onze producten en om dit waar te maken willen we de wensen van onze gasten met Coeliakie beantwoorden en bekijken hoe wij deze glutenvrije burgers naar nog meer restaurants kunnen uitrollen, aldus Eunice Koekkoek.
 

Overig nieuws

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter FNV Horecabond

Vandaag in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te Almere is Ben Francooy, voorzitter FNV Horecabond, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Ben Francooy zet zich al jarenlang met passie en gedrevenheid in, voor niet alleen vakbondsleden, maa...

Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

Horecawerknemers willen nieuwe cao

Koninklijke Horeca Nederland heeft maandag een petitie ontvangen waarin een oproep wordt gedaan voor een niewe horeca cao. De brief is gestuurd door vier horecamedewerkers, die een facebookpagina 'De Nieuwe horeca cao' zijn gestart. Volgens de facebookpagina zit de horeca nu al 3 jaar zonder cao ...

Fastfood
V-label voor Veggieburger McDonalds

De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. M...

Bezorgen KHN
KHN wil dat restaurants Thuisbezorgd.nl omzeilen

Koninklijke Horeca Nederland roept op om de website Thuisbezorgd.nl te omzeilen. Voorzitter Robèr Willemsen van KHN noemt het een goede zaak dat steeds meer restaurants een briefje bij een bestelling van Thuisbezorgd.nl doen, waarin de klant wordt verzocht de volgende keer direct via de websi...

Recepten
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

1. Feestelijke Koningspannenkoeken Ingrediënten 2 Oranje Paprika's 300 gram bloem 3 eieren 400 milliliter melk zout peper 1 eetlepel olie 600 gram verse spinazie 100 gram zachte geitenkaas handje geraspte kaas Bereiding 1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijs...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: