Laatste interview oud-winnaars: Smaak

21 augustus 2015
Laatste interview oud-winnaars: Smaak

Nog anderhalve week en dat is het zover! Op 1 september sluit de inzendtermijn voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2015. Vandaag kun je
het laatste interview lezen met oud-winnaar Rob Marcelissen van Smaak uit Rijen. In 2013 won de lunchroom met ‘The Social Club’ de wedstrijd.

*Trots*
Marcelissen geeft aan dat het winnen van de wedstrijd hem veel publiciteit heeft gebracht. “Onze lunchroom is een trekker binnen het winkelcentrum. Wat vooral heel leuk is, is dat we merken dat de mensen in het drop trots op ons zijn. We ondernemen opvallend en het is fijn dat dat gewaardeerd wordt.”

*Prijzen*
De lunchroom lanceerde later nog een eigen magazine ter ere van het vijfjarig bestaan en maakte ook een "opvolger":http://www.lunchroom.nl/nieuws/oud-winnaar-lekkerste-broodje-lanceert-opvolger-18730/ van het Lekkerste Lunchroombroodje. Daarnaast stond de zaak in juni 2014 op de vierde plaats in de terras top 100 en won de lunchroom dus in korte tijd twee prijzen. “Na deze twee belangrijke prijzen, kwamen er veel meer gasten. We behaalden in die tijd wel 15 tot 20 procent meer omzet!” vertelt Rob Marcelissen.

*Teamgeest*
Volgens de lunchroomhouder moeten ondernemers meedoen aan de wedstrijd omdat het een stukje teamgeest in de keuken creëert. “Je geeft het team de vrijheid om creatief te zijn. Wij zijn zelf bij de winnaar van het jaar daarvoor, ’t Stief Kwartierke in Breda, geweest om te kijken waarom zij hadden gewonnen en om inspiratie op te doen. Hier hebben we veel van geleerd”, zegt hij.

*Ga langs bij collega’s*
Marcelissen geeft dan ook als tip aan toekomstige deelnemers om te gaan kijken bij collega’s en hier inspiratie uit te halen. “Laat het daarnaast ook zien als je genomineerd bent. Als je dat verkondigt, laat je zien dat je onderscheidend en ondernemend bezig bent en mensen vinden dat leuk. Probeer ook zoveel mogelijk met streekproducten te werken; benader bijvoorbeeld de slager in je buurt!”

*Wil je met jouw lunchroom meedoen aan de wedstrijd?*
"Hier":http://www.lunchroom.nl/nieuws/heb-jij-het-lekkerste-lunchroombroodje-13499/ lees je alles wat je moet weten om mee te doen met het Lekkerste Lunchroombroodje 2015!

Lees ook de interviews met de andere oud-winnaars van "De Koffiepot":http://www.lunchroom.nl/nieuws/interview-oud-winnaars-de-koffiepot-14260/, "Elhorst":http://www.lunchroom.nl/nieuws/interview-oud-winnaars-elhorst-10029/ en "'t Stief Kwartierke":http://www.lunchroom.nl/nieuws/interview-oud-winnaars-t-stief-kwartierke-17606/!

~Mirte Bouman~

Overig nieuws