Jurylid Lindner: "Dringen aan de top"

20 augustus 2013
Jurylid Lindner: "Dringen aan de top"

De "vijf genomineerde broodjes":http://www.lunchroom.nl/nieuws/dit-zijn-de-kanshebbers-om-het-lekkerste-lunchroombroodje-2013-17791/ om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013 zijn bekend. Ook dit jaar lag het niveau van de inzendingen ontzettend hoog. Juryvoorzitter en
hoofdredacteur van vakblad Lunchroom, Frank Lindner, zegt in een reactie: "Het is dit jaar meer dan ooit dringen aan de top."

*Begaan*
De redactie kreeg de afgelopen tijd vele tientallen inzendingen binnen. Het ene broodje nog mooier en vernieuwender dan het andere. "We hadden dit jaar een ontzettend sterk deelnemersveld", vertelt Lindner. "Meer dan ooit scoorden heel veel broodjes heel erg goed. Het is goed om te zien dat lunchrooms en dagzaken zo begaan zijn met deze vakwedstrijd."

*Opmerkelijk*
De jury viel dit jaar tijdens de eerste selectieronde een aantal dingen extra op. Zo werd er veel gewerkt met ciabattabrood en zijn in menig broodje (als beleg of garnering) pijnboompitjes verwerkt. Vis wordt momenteel sterk gepromoot, maar tussen de ingezonden broodjes zaten er slecht een handjevol met vis en/of schelp- en schaaldieren. Dat er in de finale twee broodjes zitten met veel of alleen maar groenten verbaast Lindner niet. "Groenten zijn hot, en vega is niet vies!"

*Finaleronde*
De komende tijd zal een vakjury anoniem de kanshebbbers bezoeken en een eindoordeel vellen. Op donderdag 7 november tussen 12.00 en 13.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Een afvaardiging van vakblad Lunchroom zal dan onder leiding van Frank Lindner met de schaal en de award op de stoep staan van de winnende lunchroom.

Overig nieuws