Interview: Wendie de Roos

17 april 2010
Interview: Wendie de Roos

Het naambordje van Lunchroom Central Park doet al gauw denken aan de populaire tv-serie Friends. Na een weekje New York komt Wendie de Roos thuis met een nieuw idee: Apeldoorn krijgt een lunchroom met een metropoliskarakter. Net zoals lunchroom Central Perk uit de serie moet het een bruisende zaak worden met goede koffie en Amerikaanse producten. Dit jaar viert Central Park haar vijfde verjaardag.

Zeven dagen per week staat eigenaresse Wendie de Roos stralend in haar zaak. “Zoals deze lunchroom is, zo ben ik zelf”, vertelt ze enthousiast. Met een grote kroonluchter aan het plafond, diverse houten stoelen en overal prullaria staat de zaak al snel vol. De lunchroom, gevestigd in een monumentaal pand, is uitnodigend. Zelf omschrijft ze het als “ordelijke chaos”. Deze chaos verandert met de dag, aangezien alle spullen in Central Park – dus ook het meubilair – te koop zijn. “Het meubilair is van Kieveen en staat bij ons in de zaak tentoongesteld. Zo snijdt het mes aan twee kanten en deze afspraak zorgt ervoor dat onze zaak geen dag hetzelfde is.” En dat is nu juist waar Roos van houdt: diversiteit. De kleurrijke zaak beschikt over ongeveer 35 zitplaatsen, exclusief een terras van 40 stoelen. “Het is wel eens gebeurd dat gasten op een drukke zaterdagmiddag een tafel en een paar stoelen wilden kopen. Dan zitten we opeens met een paar couverts minder, want zo is het concept. Maar goed, dat weet je van tevoren als je hieraan begint. Je krijgt er veel voor terug: ik hoef nooit na te denken over nieuw meubilair, dat wordt gratis geleverd.”

“Tijdens een vakantie in New York kwam ik erachter dat ik veel miste in Apeldoorn. Veel lunchrooms lijken op elkaar en mensen bestellen uit gewoonte al snel een broodje gezond of een tosti. Vanaf het begin wist ik: dat ga ik anders doen.” Daarom stonden er vijf jaar geleden alleen maar bagels op de menukaart van Central Park. “In Apeldoorn hadden ze nog nooit gehoord van een bagel. Maar verbaas je of niet – niemand vroeg om een tosti”, vertelt Wendie de Roos. De bagel roept bij de eigenaresse veel herinneringen op. “Het broodje staat voor mij voor Amerikaanse vrijheid. Afgezien daarvan vind ik de bagel erg smaakvol en zeer geschikt voor een leuke presentatie op het bord.”

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/33/

Overig nieuws