Interview: Maria Zwart

20 april 2013
Interview: Maria Zwart

“Mijn droom was om een lunchroom te hebben met unieke, homemade producten. Creativiteit, gerechtigheid en kwaliteit met een persoonlijke twist, dat wilde ik”,
vertelt Maria Zwart, eigenaresse van lunchroom KEEK in Utrecht. Het romantische beeld, zoals Maria het zelf noemt, wilde zij terugbrengen in haar dagzaak. En dat is haar zeer goed gelukt.

Houten tafels, een bar met vers fruit, zicht op de koffiebonen en kunst aan de muur. De tulpen in de vaasjes op de tafel zijn net ververst en fleuren in het zicht. Lunchroom Kunst En Eerlijke Koffie, afgekort tot KEEK, in de Twijnstraat in Utrecht is sinds 2008 geopend. ‘Alles lekker eko en homemade’, is de zin die prijkt op de menukaart. Dat is de visie van de lunchroom: vers, biologisch en homemade. “Je kunt kant-en-klare koekjes serveren of sap uit een pak, maar wat heb je dan? Met het zelf bereiden van de producten laat je zien wat je ambacht is”, vindt Maria. “De taarten, de broodjes, de muffins, de sappen – alles is homemade.”

Maria is opgegroeid in het pand waarin KEEK is gevestigd. Haar moeder runde op die plek een speelgoedwinkel. Toen zij zes jaar geleden aangaf te willen stoppen met de zaak en het pand wilde verhuren, ging bij Maria een belletje rinkelen. “Dit was echt een unieke kans. Ook al was ik pas 23 jaar, nu moest ik mijn droom achterna gaan. Als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer.” En zo geschiedde.

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/89/

Overig nieuws