Interview: Lotte en Loes de Vos

22 november 2011
Interview: Lotte en Loes de Vos

Lotte en Loes de Vos namen direct na hun studie een besluit waarmee ze hun carrièrepad helemaal omgooiden. In plaats van een ‘gewone baan’ kozen de zusjes voor een eigen lunchroom in het centrum in Amsterdam. Iedere gast die aankomt in de prachtige glazen ruimte boven winkelcentrum Kalvertoren reageert met: “Wow, ik wist niet dat hier zo’n gave zaak zat.”

Winkelcentrum Kalvertoren dateert uit 1997. Tijdens de bouw werd een horecagelegenheid op de bovenste etages gerealiseerd. Tot de overname door de zusjes De Vos in 2009 heeft hier een bruin café gezeten. Loes: “De vorige uitbater had de boel laten versloffen. Er was veel stuk, het café viel haast van ellende uit elkaar en het was er vies.” Lachend: “Ook het eten. De kaart hebben we direct met hulp van een professionele kok van onze compagnon aangepast. Wij hebben geen van beiden een koksdiploma.”

In 2010 kozen de zussen samen met hun zakenpartner voor een ingrijpende renovatie. Anno 2011 zoeft de lift in het winkelcentrum naar een moderne en strakke lunchroom op de derde en vierde etage. Gasten hebben hier rondom een prachtig uitzicht over de Amsterdamse binnenstad.
“We zijn ‘easy going’, toegankelijk en dé plek voor een snelle en kwalitatief goede lunch”, legt Lotte uit. “We zijn jong, maar zonder pretenties. Blue is toegankelijk voor een breed publiek. Er komen veel mensen uit Amsterdam en natuurlijk veel toeristen. Iedereen die ons niet kent, is verbaasd dat hier zo’n leuke lunchroom zit. Er komen dan ook steeds meer mensen terug bij Blue.”

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/20/

Overig nieuws