Interview: Hadi Abdi en Claudine Abdi-Wenneker

15 juni 2010
Interview: Hadi Abdi en Claudine Abdi-Wenneker

’s Ochtends vroeg om half zeven heeft Eet- Drink- en Kunstlokaal Vooraf en Toe misschien wel het drukst bezochte stukje terras van Leiden. Op dat moment slaapt de met studenten gevulde binnenstad nog en kunnen gasten van Vooraf en Toe rustig genieten van het zonnetje, de krant en een goede kop koffie, met of zonder ontbijt. Door een stroom van vaste gasten en een A-locatie wordt Vooraf en Toe goed bezocht en is in het tiende bestaansjaar zelfs verdubbeld in grootte.

De droom van een eigen horecazaak ontstond tijdens mooie zomerdagen, toen Hadi Abdi en Claudine Abdi-Wenneker samen Theepaviljoen De Horsten van Claudines tante in Wassenaar runden. Deze romantische locatie was de voedingsbron voor latere keuzes, en ondanks dat ze de Horsten zelf niet konden overnemen toen deze aan hen werd aangeboden, hebben ze in Vooraf en Toe een mooie tweede keus gevonden. Het grote herenpand aan de Nieuwe Rijn, waar tot twintig jaar terug herenmodezaak Nolet zat, was in tweeën gesplitst. Abdi maakte er weer één pand van door het gedeelte waar ooit een antiquariaat zat erbij te trekken. De voorgevel is op de begane grond nog steeds gesplitst.

Binnen is het wel meer één geheel door de tafels en de kunst aan de muren. Links is de ingang met gezellige hoekjes, rechts meer open en “achterin is een speciale lichte kamer voor als je even geen behoefte hebt aan luistervinken of een belangrijk zakenlunch hebt. De oude houten tafeltjes voor de lunchroom horen bij de authentieke sfeer van de zaak en daar vind je dan ook altijd de stamgasten”, zo vertelt Abdi. Op woensdag en zaterdag is er markt voor de zaak, waardoor het nog gezelliger en drukker wordt. Voor Abdi is het “net vakantie om ’s ochtends met een kop koffie en een krant mensen te kijken. Het ongedwongen langslopen en een praatje maken hoort echt bij de zaak.

"Lees het volledige interview in dit artikel van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/35/

Overig nieuws