Interview: Carla Visch

22 september 2011
Interview: Carla Visch

Wordt raw food alleen geserveerd in hippe metropolen zoals Sydney, New York en Kopenhagen? Nee hoor, in de binnenstad van Utrecht zit sinds een halfjaar Nourish. Eigenaresse en onderneemster pur sang Carla Visch ziet dat gezond én lekker eten de nieuwe maatstaf is.

Carla Visch is geen onbekende binnen de horeca. Samen met haar toenmalige echtgenoot richtte ze zeven jaar geleden Broodnodig op. Het zeer succesvolle concept met twee locaties in de Domstad is geënt op goede koffie, heerlijke broodjes en lekkere koek en taart. Carla vertelt: “Toen ik met Broodnodig begon, vroeg iedereen of ik niet een beetje eigenwijs was. Een op Scandinavische invloeden gestoelde zaak met allerlei lekkers achter een grote etalageruit, dat zou in Nederland toch niets worden.” Maar het werd wel wat.

Alleen zag Carla haar man zowel op de werkvloer als ’s avonds laat thuis. Het bleek te lastig om werk en privé te delen. Na zeven jaar Broodnodig besloten ze om op beide vlakken te breken. Carla was toen bezig een soortgelijk concept neer te zetten in een hotel aan de Martelaarsgracht in Amsterdam, maar dat kwam door de crisis niet van de grond. “Zeg maar gerust dat dit mislukte. Ik vloog er toen uit en schrok heel hard. Ik had net het contract om Broodnodig te verkopen getekend en was nu in één klap werkeloos. Een vriend in Australië nodigde me uit om over te komen. Omdat ik al die jaren keihard had gewerkt, wilde ik wel even uitrusten en kijken wat daar gaande was.”
‘Down under’ maakte Carla voor het eerst kennis met raw food, ook wel ‘levende voeding’ genoemd (zie kader). Ze raakte geïnspireerd door onder meer Holly Davis, een bekende Australische kok op het gebied van whole food en macrobiotische voeding.

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/19/

Overig nieuws