Houd deze datum vrij!

10 mei 2013
Houd deze datum vrij!

In maart vond alweer de vijfde Nationale Lunchroomdag plaats. Dit jaar toog een tweehonderdtal lunchroomhouders naar Gilze voor een dag vol inspiratie en demonstraties. De kwaliteit van het bezoekende publiek en van het inhoudelijke aanbod was hoog. Heel hoog. En dat deed me deugd.

Of het nu om oudgedienden of startende ondernemers ging, iedereen wist wel één of meer nuttige punten uit de presentaties en lezingen te halen. Datzelfde gold bij de demonstraties, nieuwe producten en proefsamples die de leveranciers hadden meegebracht en de chefs ter plekke klaarmaakten.

*Presentaties NLD*
Tijdens de plenaire sessies gaven Odette Hoogland en Jeroen van Hattum van Hostmanship een presentatie met als boodschap: ‘Maak contact met de mensen achter uw gast’. Art Frickus, eigenaar van onderzoeksbureau Conspicuous, gaf een presentatie over het verleiden van gasten. Daarbij betrok hij ook de invloed van muziek en geur. In het Kenniscentrum spraken Mark Tamsma van Horeca Accountancy, Jos Muller van Fastserviceopleidingen en ondergetekende over het halen van meer rendement.

*Volgend jaar weer?*
Er was meer dan voldoende te proeven en te proberen. Bezoekers leerden latte art in het cappuccinoschuim maken, SVH Meesterkok Angelique Schmeinck maakte bijzonder lekkere sapjes door fruit en verse kruiden te combineren, en er werden nieuwe presentatiemanieren van gerechten uit de doeken gedaan. Mini-hamburgertorentjes, een soepje gecombineerd met een snackje voor het ‘high bite’-moment in de namiddag, croissants gecoat met chocolade en snoepgoed.
Waarom ik in dit voorwoord zo uitgebreid over de Nationale Lunchroomdag schrijf? Omdat u er volgend jaar ook/wederom* (*doorhalen wat niet van toepassing is) bij moet zijn!

*Lekkerste Lunchroombroodje*
En het volgende moet ik helemaal niet vergeten. Van 15 mei tot en met 15 augustus kunt u zich inschrijven voor de wedstrijd om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013. Hoe en wat? Daarover leest u online, in het vakblad en in de nieuwsbrieven. De uitreiking is op donderdag 7 november 2013 tussen 12.00 en 13.00 uur. Dan valt een delegatie van vakblad Lunchroom binnen bij de winnaar. Deze dag kunt u ook alvast blokken in de agenda!

Het voorwoord van hoofdredacteur Frank Lindner kunt u ook lezen in de nieuwste uitgave van het vakblad Lunchroom.

~Frank Lindner, hoofdredacteur Vakblad Lunchroom~

Overig nieuws