Horeca draait meer omzet in eerste kwartaal

24 mei 2012 |
Horeca draait meer omzet in eerste kwartaal<

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral hotels, restaurants en cafetaria's deden het goed.

Hogere prijzen, hoger volume
Voor de ene helft is de stijging te danken aan hogere prijzen en voor de andere helft aan een hoger volume. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Cafetaria's beste jongetje van de klas
Binnen de horeca boekten cafetaria’s, net als voorgaande kwartalen, de hoogste omzetgroei. De omzet nam met 5,3 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen met 2,7 procent, het volume was 2,5 procent hoger.

Hotels en restaurants plussen
Ook hotels en restaurants realiseerden meer omzet in het eerste kwartaal. Bij restaurants was de toename van de omzet 3,7 procent. De prijzen in restaurants waren 2,3 procent hoger dan een jaar eerder. Het volume was 1,4 procent hoger.

Cafés nog steeds in mineur
Cafés deden het in het eerste kwartaal van dit jaar slechter dan de overige horecabranches. Het volume daalde met 2 procent in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen in genoemde periode met 2,2 procent. Hierdoor behaalden zij een bescheiden omzetgroei van 0,2 procent.

Frank Lindner

Overig nieuws

Politiek Verkiezingen
Horeca & de verkiezingen: CDA

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral hotels, restaurants en cafetaria's deden het goed. Hogere prijzen, hoger volume Voor de ene helft is de stijging te danken aan hogere prijzen en voor de andere helft aan...

Brood Jubileum
Bakker Bart viert jubileum met speciale nacht

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral hotels, restaurants en cafetaria's deden het goed. Hogere prijzen, hoger volume Voor de ene helft is de stijging te danken aan hogere prijzen en voor de andere helft aan...

Economie Horeca
Albert Heijn start met horeca in winkels

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral hotels, restaurants en cafetaria's deden het goed. Hogere prijzen, hoger volume Voor de ene helft is de stijging te danken aan hogere prijzen en voor de andere helft aan...

Personalia KHN
Kreutzer nieuwe voorzitter KHN Zuid-Limburg

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral hotels, restaurants en cafetaria's deden het goed. Hogere prijzen, hoger volume Voor de ene helft is de stijging te danken aan hogere prijzen en voor de andere helft aan...

Nieuwe investeerder voor Yoghurt Barn

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral hotels, restaurants en cafetaria's deden het goed. Hogere prijzen, hoger volume Voor de ene helft is de stijging te danken aan hogere prijzen en voor de andere helft aan...

Lunch Brood Ontbijt
Volkorenbrood is populairste broodsoort

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral hotels, restaurants en cafetaria's deden het goed. Hogere prijzen, hoger volume Voor de ene helft is de stijging te danken aan hogere prijzen en voor de andere helft aan...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: