Horeca draait meer omzet in eerste kwartaal

24 mei 2012 |
Horeca draait meer omzet in eerste kwartaal<

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral hotels, restaurants en cafetaria's deden het goed.

Hogere prijzen, hoger volume
Voor de ene helft is de stijging te danken aan hogere prijzen en voor de andere helft aan een hoger volume. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Cafetaria's beste jongetje van de klas
Binnen de horeca boekten cafetaria’s, net als voorgaande kwartalen, de hoogste omzetgroei. De omzet nam met 5,3 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen met 2,7 procent, het volume was 2,5 procent hoger.

Hotels en restaurants plussen
Ook hotels en restaurants realiseerden meer omzet in het eerste kwartaal. Bij restaurants was de toename van de omzet 3,7 procent. De prijzen in restaurants waren 2,3 procent hoger dan een jaar eerder. Het volume was 1,4 procent hoger.

Cafés nog steeds in mineur
Cafés deden het in het eerste kwartaal van dit jaar slechter dan de overige horecabranches. Het volume daalde met 2 procent in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen in genoemde periode met 2,2 procent. Hierdoor behaalden zij een bescheiden omzetgroei van 0,2 procent.

Frank Lindner

Overig nieuws

Achtergronden
In memoriam: Pieter Punter

Het bericht dat de redactie van Lunchroom deze week bereikte, kwam hard aan. Pieter Punter, de aimabele, zachtaardige en culinair zeer onderlegde man die columns schreef voor Lunchroom, is op 14 maart heengegaan in zijn geliefde Málaga. Al sinds 2002 verwende Pieter de lezers van Lunchroom...

Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Basisbereiding Witte asperges bereiden Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. ...

Iets te melden? Laat het ons weten!

Gaat uw hotel verbouwen? Heeft de chef een prijs gewonnen? Staat er sinds kort een nieuw broodje op het menu? Laat het ons weten! Op de redactie zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, bijzondere concepten en goede verhalen! Persberichten, personalia of leuke weetjes? Stuur een e-mail naar r...

Economie Tech
Is een bankbiljet echt of vals? Gebruik de app!

Is een bankbiljet echt of vals? Steeds meer gasten pinnen in je zaak, maar zo af en toe worden er toch behoorlijk forse bedragen cash afgerekend. Voor wie zeker wil weten of een bankbiljet echt of vals is, heeft DNB een app ontwikkeld, die je hier kunt downloaden (Android-versie). Reuze handig, zeke...

Lunch Bezorgen
Deliveroo bezorgt bij steeds meer bedrijven

Deliveroo zet in op de zakelijke gast en de werklunch. Het broodtrommeltje is, als het aan de bezorgservice ligt, gauw verleden tijd. Steeds meer bedrijven sluiten zich immers aan bij de lunchservice van de bezorgdienst. Wereldwijd eten steeds meer werknemers dankzij Deliveroo for Business gezond...

Awards opleiding Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: