Horeca draait meer omzet in eerste kwartaal

24 mei 2012 |
Horeca draait meer omzet in eerste kwartaal<

In het eerste kwartaal van 2012 heeft de horeca 2,9 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral hotels, restaurants en cafetaria's deden het goed.

Hogere prijzen, hoger volume
Voor de ene helft is de stijging te danken aan hogere prijzen en voor de andere helft aan een hoger volume. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Cafetaria's beste jongetje van de klas
Binnen de horeca boekten cafetaria’s, net als voorgaande kwartalen, de hoogste omzetgroei. De omzet nam met 5,3 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen met 2,7 procent, het volume was 2,5 procent hoger.

Hotels en restaurants plussen
Ook hotels en restaurants realiseerden meer omzet in het eerste kwartaal. Bij restaurants was de toename van de omzet 3,7 procent. De prijzen in restaurants waren 2,3 procent hoger dan een jaar eerder. Het volume was 1,4 procent hoger.

Cafés nog steeds in mineur
Cafés deden het in het eerste kwartaal van dit jaar slechter dan de overige horecabranches. Het volume daalde met 2 procent in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen in genoemde periode met 2,2 procent. Hierdoor behaalden zij een bescheiden omzetgroei van 0,2 procent.

Frank Lindner

Overig nieuws

Food Events
Event: Horeca & Food Inspiratie Venray komt met vernieuwd concept

Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray wordt volledig vernieuwd. De horecabeurs gaat zich focussen op ambacht, kwaliteit en jeugd. Er worden op de beursvloer themapleinen ingericht, er gelden nieuwe beurstijden en er wordt geïnvesteerd in een kwalitatief kennisprogramma. Evenemen...

Opening Restaurant
Brasserie Nieuw Noord opent in Rotterdam

Het opkomende Rotterdam Noord is vanaf vandaag een prachtige brasserie rijker. Vader Aryan en dochter Rose Tieleman openden aan de Bergweg 80 officieel Brasserie Nieuw Noord. Een horeca pareltje waar Tielemans dochter de scepter gaat zwaaien. Rose: ,,Ik vind het heel spannend, het is mijn eerste zaa...

Opening Restaurant
McDonald’s opent 10e McCafé in Nederland

Met de opening van McCafé in het McDonald’s Restaurant in Maasdijk staat de teller van dit nieuwe concept al op 10 in Nederland. Positieve reacties van gasten en goede resultaten van McCafé staan aan de basis van de uitrol in Nederland, die pas in februari van dit jaar begon. In ...

Food trends
Trend: Streetfood verovert de Nederlandse horeca

De sterrenmaaltijden liggen op straat Streetfood. Dat klinkt als iets hips, maar feitelijk zijn de straatklassiekers van weleer ook gewoon streetfood. Het bakje friet, de gebakken kibbeling, de loempia… Niets nieuws onder de zon, behalve wanneer je je realiseert dat het bij ons bekende str...

Economie Horeca
Lonen horecamedewerkers staan stil

Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal 2,6 procent meer omgezet dan in het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. In vergelijking met een jaar eerder realiseerde de horeca een recordgroei van 8,8 procent. Echter staan de lonen van de 335.000 horecamedewerkers al enk...

Regelgeving Horeca
Foodtrucks en pop-ups zorgen voor veel frustratie bij Antwerpse horeca

De Antwerpse horeca heeft een nieuw platform: Horeca Antwerpen Gaat Lokaal. Met een eerste vergadering werden de krachten gebundeld, maar ook de klachten. Want er zijn er nogal wat. Zo zorgen de vele werven voor frustratie, net als de foodtrucks en pop-ups. In huisbrouwerij Pakhuis aan de Vlaams...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: