Elhorst 50 jaar

21 februari 2014
Elhorst 50 jaar

Elhorst Eten & Drinken is geen onbekende van Lunchroom. Deze lunchroom wist in 2011 het Lekkerste Lunchroombroodje op tafel te zetten. Nu is er nog een reden voor vreugde: de lunchroom bestaat
50 jaar. Op 1 maart 2014 viert Elhorst Eten & Drinken feest. De Elhorst is gelegen aan de levendige winkelstraat de Laat; in het centrum van Alkmaar. Met een jong team wordt er voor een ontspannen sfeer gezorgd. En nu het bedrijf haar 50-jarige bestaan viert, is het extra feest.

*Tweede kop koffie gratis*
Met de moderne keuken en een perfecte locatie weet de keukenbrigade, met chef-kok Wim van Schaik aan het roer, te zorgen voor een heerlijk menu met diverse streekgerechten. Elhorst zal van oudsher ook weer het tweede kopje gewone koffie gratis serveren vanwege het 50-jarig jubileum. In de loop van het jubileumjaar zullen er diverse echte 'Elhorst-tradities' voorbij komen. Kortom: proef en beleef 50 jaar traditie Elhorst Alkmaar.

*Eigenaar*
Eigenaar Kees Elhorst over het jubileum: “Het is erg fijn om dit mee te mogen maken. Vijftig jaar is een aardige tijd en we zijn daar natuurlijk erg trots op. We hebben een toplocatie in het centrum van Alkmaar en dat werkt in ons voordeel, we hopen er op deze locatie dan ook nog eens vijftig jaar achteraan te kunnen plakken.”

*Stukje historie*
Elhorst Eten & Drinken is ontstaan vanuit de banketbakkerij die de familie Elhorst in 1964 opende. De bakkerij werd al vrij snel uitgebreid met een tearoom c.q. brasserie en zo is dan ook de uiteindelijke lunchroom tot stand gekomen. Elhorst Alkmaar is bekend geworden door het ‘tweede kopje koffie gratis’. In 2008 stond Elhorst in de publiciteit vanwege de recordpoging om de grootste Café Brûlée van maar liefst 2125 liter te maken.

*Ruim 100 lunchgerechten*
De menukaart van de Elhorst bevat meer dan 100 bijzondere lunchgerechten, waarbij ook diverse streekgerechten de revue passeren. In 2011 won de lunchroom zelfs de prijs voor het Lekkerste Lunchroombroodje met de 'Doe mij die maar'. Een tramazzino broodje met carpaccio, pesto, Old Alkmaar en pijnboompitten. In 2013 waren ze opnieuw genomineerd voor het Lekkerste Lunchroombroodje.

*Echt Alkmaars*
Ondanks de leeftijd van het bedrijf mag het zich toch een modern en trendy restaurant noemen, maar met een authentiek gevoel. Zoals Kees Elhorst het zelf verwoordt: “Echt Alkmaars, zo zou je kunnen zeggen.”

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws