'Yes yes: We hebben hem!'

7 november 2013
'Yes yes: We hebben hem!'

Met veel bombarie en een hoop vreugde stapte vandaag de redactie van het vakblad Lunchroom, Smaak in Rijen binnen. "We hebben hem! Yes, yes", reageerde winnares Aniëlka Menner vol trots. Smaak heeft
de wedstrijd om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013 gewonnen.

*Een echte teamprestatie*
Winnares Aniëlka Menner: "Dit is echt gaaf, geweldig! We hadden het natuurlijk gehoopt maar dit is een kroon op onze teamprestatie", schitterd Aniëlka. Chef-kok Noor valt vol vreugde Aniëlka in de armen en vertelt over het winnende broodje. "Samen met mijn collega Birgit hebben we dit broodje bedacht. Het is hartstikke mooi dat het broodje dan ook wint. We hebben veel ingrediënten geproefd en ingespeeld op de trend. Je moet wel lef hebben als je kijkt naar de verschillende ingrediënten die we gebruikt hebben. Birgit is verantwoordelijk voor het verhaal achter het broodje en ik heb de ingrediënten gekozen. Uiteindelijk moet de keukenbrigade het gerecht juist uitvoeren én moet de bediening het broodje goed presenteren. Dat deze teamprestatie zo wordt beloond, is super", aldus Noor.

*The Social Club*
The Social Club bestaat uit vier op elkaar gestapelde sneetjes hoevebrood. Het eerste sneetje is belegd met gerookte zalm, rode ui en rucola. Dan volgt een sneetje met witte kool, dressing en een sandwichspread vermengd met een klein beetje wasabi. Het derde sneetje is voor de in ketjap gemarineerde biefstuk en komkommerrepen. Op de laatste snee liggen wortelrepen en rucola. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een lange prikker met daaraan een zongedroogde tomaat en een gebakken gamba.

*Live op de radio*
Er was veel media-aandacht voor de uitslag. BNR's middagprogramma BLT (what's in a name!) interviewde Aniëlka Menner live op de radio. "Luister het fragment terug":http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=20131107123900180.

Overig nieuws