Duurzaamheid sleutelwoord op Horecava 2010

11 januari 2010 |
Duurzaamheid sleutelwoord op Horecava 2010<

Ze heeft 'een beetje' geslapen; beursmanager van de Horecava 2010 Joke van der Wijngaart komt het podium op. Onder luid applaus opent ze de 52ste editie van de vakbeurs. Ondanks het slaapgebrek is ze wederom trots op het resultaat. "Het is een unieke gebeurtenis. Ik ben trots op onze exposanten die in deze tijd nog steeds zin hebben om zaken te doen." Het thema van dit jaar is duurzaamheid. "Onder horecaondernemers wil de helft komende tijd gaan investeren in duurzaamheid, daarom hebben we voor dit onderwerp gekozen."

Béleven
Als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit past Gerda Verburg goed in plaatje van de Horecava 2010. In haar drukke agenda heeft ze een gaatje kunnen vinden om het thema 'duurzaamheid' in te leiden. "Eten is zo divers als de mens zelf. Op deze beursvloer staat een palet aan smaakbeleving." Verburg kondigt aan dat eten niet meer van ver hoeft te komen. "Haal de producten van dichtbij en vertel als ondernemer de emotie achter een product. Wie maakt het en waar komt het vandaan? Eten is niet alleen overleven maar ook béleven."

Inhaalslag duurzaamheid
Verburg is trots op de horecasector van ons land. "Op het gebied van duurzaamheid is al een enorme inhaalslag gemaakt." Ze besluit met een oude wijsheid van de filosoof Feuerbach: "Een mens is wat hij eet." En dan kan het volgens haar maar beter duurzaam zijn.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/unilever-foodsolutions-lanceert-essentieel-kookboek/

Overig nieuws

Lunch Opening
Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis. Gratis bu...

Opening Koffie & thee
Doppio Espresso Hoofddorp deelt uit

In januari 2013 opende Doppio Espresso Hoofddorp haar deuren. Nu, ruim 3 jaar later maakt de espressobar een frisse start. De overheerlijke en kwalitatief hoogwaardige koffie blijft hetzelfde, alleen wordt de koffie nu met passie gemaakt door Artin Perverian, de nieuwe Doppio-ondernemer. Doppio E...

Achtergronden Restaurant
Eindelijk. We kunnen struisvogels knuffelen in de horeca

Nederlanders die hun liefdesleven een opmerkelijke wending willen geven, kunnen deze nazomer terecht in de omgeving van het Groningse Tolbert. Het plaatselijke Partycentrum De Postwagen biedt singles - én reeds bezette Nederlanders - een bijzondere bezigheid aan: daten met struisvogels. Ti...

Diner Achtergronden Restaurant
Twee op de vijf sterrenrestaurants door NVWA op de vingers getikt

Sinds 2012 zijn twee op vijf Nederlandse sterrenrestaurants op de vingers getikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ongedierte in de keuken, vieze keukens en onzorgvuldig opslaan van producten zijn de meest voorkomende fouten. KRO-NCRV kwam met deze bevindingen, vertelde datajournal...

Café Bier
Jupiler lanceert slim bierviltje: glas nooit meer lang leeg!

Uit onderzoeken blijkt dat het moeten wachten op een verse nieuwe pint een van de grootste irritaties in de horeca vormt. Met name tijdens deze warme dagen, waarbij de terrassen vaak overbevolkt zijn, blijkt het soms heel moeilijk voor terraslopers om te zien wie er al weer toe is aan een ‘ref...

Awards
Bjorn van Dijl Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Zuid-Holland-Zuid heeft Bjorn van Dijl van Willaerts Holding BV (o.a. Crazy Piano’s, Mercator, Willaerts en Salt en Tasty) uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Zuid-Holland-Zuid 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: