Duurzaamheid sleutelwoord op Horecava 2010

11 januari 2010 |
Duurzaamheid sleutelwoord op Horecava 2010<

Ze heeft 'een beetje' geslapen; beursmanager van de Horecava 2010 Joke van der Wijngaart komt het podium op. Onder luid applaus opent ze de 52ste editie van de vakbeurs. Ondanks het slaapgebrek is ze wederom trots op het resultaat. "Het is een unieke gebeurtenis. Ik ben trots op onze exposanten die in deze tijd nog steeds zin hebben om zaken te doen." Het thema van dit jaar is duurzaamheid. "Onder horecaondernemers wil de helft komende tijd gaan investeren in duurzaamheid, daarom hebben we voor dit onderwerp gekozen."

Béleven
Als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit past Gerda Verburg goed in plaatje van de Horecava 2010. In haar drukke agenda heeft ze een gaatje kunnen vinden om het thema 'duurzaamheid' in te leiden. "Eten is zo divers als de mens zelf. Op deze beursvloer staat een palet aan smaakbeleving." Verburg kondigt aan dat eten niet meer van ver hoeft te komen. "Haal de producten van dichtbij en vertel als ondernemer de emotie achter een product. Wie maakt het en waar komt het vandaan? Eten is niet alleen overleven maar ook béleven."

Inhaalslag duurzaamheid
Verburg is trots op de horecasector van ons land. "Op het gebied van duurzaamheid is al een enorme inhaalslag gemaakt." Ze besluit met een oude wijsheid van de filosoof Feuerbach: "Een mens is wat hij eet." En dan kan het volgens haar maar beter duurzaam zijn.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/unilever-foodsolutions-lanceert-essentieel-kookboek/

Overig nieuws

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter FNV Horecabond

Vandaag in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te Almere is Ben Francooy, voorzitter FNV Horecabond, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Ben Francooy zet zich al jarenlang met passie en gedrevenheid in, voor niet alleen vakbondsleden, maa...

Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

Horecawerknemers willen nieuwe cao

Koninklijke Horeca Nederland heeft maandag een petitie ontvangen waarin een oproep wordt gedaan voor een niewe horeca cao. De brief is gestuurd door vier horecamedewerkers, die een facebookpagina 'De Nieuwe horeca cao' zijn gestart. Volgens de facebookpagina zit de horeca nu al 3 jaar zonder cao ...

Fastfood
V-label voor Veggieburger McDonalds

De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. M...

Bezorgen KHN
KHN wil dat restaurants Thuisbezorgd.nl omzeilen

Koninklijke Horeca Nederland roept op om de website Thuisbezorgd.nl te omzeilen. Voorzitter Robèr Willemsen van KHN noemt het een goede zaak dat steeds meer restaurants een briefje bij een bestelling van Thuisbezorgd.nl doen, waarin de klant wordt verzocht de volgende keer direct via de websi...

Recepten
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

1. Feestelijke Koningspannenkoeken Ingrediënten 2 Oranje Paprika's 300 gram bloem 3 eieren 400 milliliter melk zout peper 1 eetlepel olie 600 gram verse spinazie 100 gram zachte geitenkaas handje geraspte kaas Bereiding 1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijs...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: