Duurzaamheid sleutelwoord op Horecava 2010

11 januari 2010 |
Duurzaamheid sleutelwoord op Horecava 2010<

Ze heeft 'een beetje' geslapen; beursmanager van de Horecava 2010 Joke van der Wijngaart komt het podium op. Onder luid applaus opent ze de 52ste editie van de vakbeurs. Ondanks het slaapgebrek is ze wederom trots op het resultaat. "Het is een unieke gebeurtenis. Ik ben trots op onze exposanten die in deze tijd nog steeds zin hebben om zaken te doen." Het thema van dit jaar is duurzaamheid. "Onder horecaondernemers wil de helft komende tijd gaan investeren in duurzaamheid, daarom hebben we voor dit onderwerp gekozen."

Béleven
Als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit past Gerda Verburg goed in plaatje van de Horecava 2010. In haar drukke agenda heeft ze een gaatje kunnen vinden om het thema 'duurzaamheid' in te leiden. "Eten is zo divers als de mens zelf. Op deze beursvloer staat een palet aan smaakbeleving." Verburg kondigt aan dat eten niet meer van ver hoeft te komen. "Haal de producten van dichtbij en vertel als ondernemer de emotie achter een product. Wie maakt het en waar komt het vandaan? Eten is niet alleen overleven maar ook béleven."

Inhaalslag duurzaamheid
Verburg is trots op de horecasector van ons land. "Op het gebied van duurzaamheid is al een enorme inhaalslag gemaakt." Ze besluit met een oude wijsheid van de filosoof Feuerbach: "Een mens is wat hij eet." En dan kan het volgens haar maar beter duurzaam zijn.

Horecava Amsterdam, Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/unilever-foodsolutions-lanceert-essentieel-kookboek/

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 5: Koffiebar de Dames, Noordwijk

De vijfde genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland is Koffiebar de Dames in Noordwijk met het broodje spelt met kipfilet. Ingrediënten: Knapperig speltbroodje, altijd net uit de oven Hummus met gedroogde tomaat Gemengde sla Gerookte kipfilet Komkomme...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 4: Fabers, Alkmaar

De vierde genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland is Fabers uit Alkmaar. Chef-kok Nick Castricum stuurde zijn Broodje Fabers in. Het is een 'hotdog style' broodje (surf&turf). Zoals Nick zelf zijn broodje omschrijft: 'Krokant en warm hotdogbroo...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 3: Lunchcafé Anneke, Wijchen

De derde genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland is Lunchcafé Anneke uit Wijchen. Het broodje Rib-Eye is een mooie inzending en de plek in de top vijf meer dan waard. Ingredienten: Oerbrood Mayonaise Most...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 2: SAP Bagel & Juice Bar Maastricht

De tweede genomineerde voor de award Lekerste Lunchroombroodje van Nederland is SAP Bagel & Juice Bar uit Maastricht met de 'BlTCH' (Bacon, lettuce, Tomato, Chicken, Ham). Ingrediënten: Warm afgebakken sesambagel Lollo Bianco sla Slamix Mesclum Bourgondische beenham ...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 1: Bagels & Beans

De eerste genomineerde voor de award Lekerste Lunchroombroodje van Nederland is Bagels & Beans met de Chicken Chutney op een exclusieve Wortelbagel. Bij de inzending werd de volgende beschrijving meegegeven: 'Het is een bijzondere smaak-combinatie, het romige van de humus, de biologisc...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Vandaag weet je wie de vijf kanshebbers zijn voor de award 'Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland'

Het is zover. De jury heeft zich gebogen over alle inzendingen en is gekomen met een top vijf. Gedurende het komende uur worden op deze webiste de kanshebbers gepresenteerd. De jury gaat weldra aan de slag en gaat incognito bij de vijf kanshebbers langs om te proeven. Op 25 november maken we de w...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: