Crowdfunding voor eerste cookie dough bar van Nederland

6 april 2017 | Thijs Jacobs

Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam, waar vele hotspots zich vestigen, opent de allereerste cookie dough bar van Nederland: Baker’s Dough. Baker’s Dough wordt het zusje van het horecaconcept Baker & Moore, waar je binnenkort vers gedraaid koekjesdeeg kunt bestellen. Om de bar te kunnen openen zijn de ondernemers een crowdfundingcampagne gestart.

Eerste Cookie Dough bar van Nederland

Begin 2017 bracht een partij uit New York veilig en eetbaar koekjesdeeg op de markt. Toen Paul Bakker en Eline Moor, de ondernemers achter het horecaconcept Baker & Moore, hier over hoorden, is het idee ontstaan dit concept ook naar Nederland te halen. “Iedereen kent het wel van vroeger, dat je uit de beslagkom van je moeder snoepte. Maar ook nu bij Baker & Moore zien we dat iedereen graag van het deeg snoept zodra er een plaat met koekjes in de oven wordt geschoven. Hier een veilige en eetbare traktatie van maken vonden we gelijk een geweldig idee”, vertelt Paul Bakker. 


Zusje van Baker & Moore

Drie jaar geleden openden de ondernemers het horecaconcept Baker & Moore, ontbijt- en lunchroom aan de Westblaak in Rotterdam. De ‘create it yourself’ formule, waarmee je in de zaak je eigen sandwich kunt samenstellen werd in 3 jaar tijd heel succesvol. Deze ‘create it yourself’ formule komt ook terug in de nieuwe cookie dough bar: “Met verschillende toppings kun je van de cookie dough je eigen favoriete traktatie maken." Dough it Yourself dus!

Crowdfunding

De ondernemers zijn via crowdfundingplatform CrowdAboutNow een crowdfundingcampagne gestart. Zij hebben €75.000 nodig om de nieuwe bar te verbouwen en de benodigde apparatuur aan te schaffen. In een aantal dagen hebben de ondernemers met 47 investeerders al 87% van hun doelbedrag opgehaald.

Overig nieuws

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter FNV Horecabond

Vandaag in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te Almere is Ben Francooy, voorzitter FNV Horecabond, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Ben Francooy zet zich al jarenlang met passie en gedrevenheid in, voor niet alleen vakbondsleden, maa...

Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

Horecawerknemers willen nieuwe cao

Koninklijke Horeca Nederland heeft maandag een petitie ontvangen waarin een oproep wordt gedaan voor een niewe horeca cao. De brief is gestuurd door vier horecamedewerkers, die een facebookpagina 'De Nieuwe horeca cao' zijn gestart. Volgens de facebookpagina zit de horeca nu al 3 jaar zonder cao ...

Fastfood
V-label voor Veggieburger McDonalds

De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. M...

Bezorgen KHN
KHN wil dat restaurants Thuisbezorgd.nl omzeilen

Koninklijke Horeca Nederland roept op om de website Thuisbezorgd.nl te omzeilen. Voorzitter Robèr Willemsen van KHN noemt het een goede zaak dat steeds meer restaurants een briefje bij een bestelling van Thuisbezorgd.nl doen, waarin de klant wordt verzocht de volgende keer direct via de websi...

Recepten
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

1. Feestelijke Koningspannenkoeken Ingrediënten 2 Oranje Paprika's 300 gram bloem 3 eieren 400 milliliter melk zout peper 1 eetlepel olie 600 gram verse spinazie 100 gram zachte geitenkaas handje geraspte kaas Bereiding 1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijs...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: