Bresc maakt culinair roosteren mogelijk

30 april 2012 |
Bresc maakt culinair roosteren mogelijk<

Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada drie smaken voor het culinair roosteren. De 'parrillada' is een eeuwenoude traditie. Hierbij werden locale producten door herders en vissers boven houtskool geroosterd.
Dit varieerde van een heel lam aan een ijzeren spies tot aan sardientjes op een rooster boven open vuur. De grill is in Spanje even belangrijk geworden als de zon, wijn en olijfolie. Blikvanger in een Baskische parrillada zijn de enorme koteletten van het plaatselijke runderras raza vasca. Deze koteletten worden op smaak gebracht met een mengsel van olijfolie, knoflook, peper en peterselie. Op de roosters liggen ook vaak stukken lamsvlees, worstjes van allerlei aard, sardientjes, reuzengarnalen en sterk gekruide slakken. Op het gebied van groente wordt veel gewerkt met paprika, tomaat en ui en natuurlijk is knoflook niet weg te denken.

Verse kruiden op olie
Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada
drie smaken voor het culinair roosteren. De smaken zijn
gebaseerd op de keuken van het Iberisch schiereiland (met
name Spanje en Portugal). Hoofdingrediënten zijn knoflook,
peper, peterselie en olijfolie. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Dit laatste heeft de voorkeur omdat vlees, vis, kip, wild en groente eenvoudig zo op smaak te brengen zijn. Het product kan zo optimaal garen op de Grill/Big Green Egg met minimaal risico van verbranden.

Overheerlijke smaken
Bresc presenteert u drie overheerlijke smaken; Aio e Lemone, Piri Piri en Mojo Verde. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Voor meer informatie kunt u de "website van Bresc":http://www.bresc.nl/ bezoeken.

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 5: Koffiebar de Dames, Noordwijk

De vijfde genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland is Koffiebar de Dames in Noordwijk met het broodje spelt met kipfilet. Ingrediënten: Knapperig speltbroodje, altijd net uit de oven Hummus met gedroogde tomaat Gemengde sla Gerookte kipfilet Komkomme...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 4: Fabers, Alkmaar

De vierde genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland is Fabers uit Alkmaar. Chef-kok Nick Castricum stuurde zijn Broodje Fabers in. Het is een 'hotdog style' broodje (surf&turf). Zoals Nick zelf zijn broodje omschrijft: 'Krokant en warm hotdogbroo...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 3: Lunchcafé Anneke, Wijchen

De derde genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland is Lunchcafé Anneke uit Wijchen. Het broodje Rib-Eye is een mooie inzending en de plek in de top vijf meer dan waard. Ingredienten: Oerbrood Mayonaise Most...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 2: SAP Bagel & Juice Bar Maastricht

De tweede genomineerde voor de award Lekerste Lunchroombroodje van Nederland is SAP Bagel & Juice Bar uit Maastricht met de 'BlTCH' (Bacon, lettuce, Tomato, Chicken, Ham). Ingrediënten: Warm afgebakken sesambagel Lollo Bianco sla Slamix Mesclum Bourgondische beenham ...

Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 1: Bagels & Beans

De eerste genomineerde voor de award Lekerste Lunchroombroodje van Nederland is Bagels & Beans met de Chicken Chutney op een exclusieve Wortelbagel. Bij de inzending werd de volgende beschrijving meegegeven: 'Het is een bijzondere smaak-combinatie, het romige van de humus, de biologisc...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Vandaag weet je wie de vijf kanshebbers zijn voor de award 'Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland'

Het is zover. De jury heeft zich gebogen over alle inzendingen en is gekomen met een top vijf. Gedurende het komende uur worden op deze webiste de kanshebbers gepresenteerd. De jury gaat weldra aan de slag en gaat incognito bij de vijf kanshebbers langs om te proeven. Op 25 november maken we de w...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: