Bresc maakt culinair roosteren mogelijk

30 april 2012 |
Bresc maakt culinair roosteren mogelijk<

Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada drie smaken voor het culinair roosteren. De 'parrillada' is een eeuwenoude traditie. Hierbij werden locale producten door herders en vissers boven houtskool geroosterd.
Dit varieerde van een heel lam aan een ijzeren spies tot aan sardientjes op een rooster boven open vuur. De grill is in Spanje even belangrijk geworden als de zon, wijn en olijfolie. Blikvanger in een Baskische parrillada zijn de enorme koteletten van het plaatselijke runderras raza vasca. Deze koteletten worden op smaak gebracht met een mengsel van olijfolie, knoflook, peper en peterselie. Op de roosters liggen ook vaak stukken lamsvlees, worstjes van allerlei aard, sardientjes, reuzengarnalen en sterk gekruide slakken. Op het gebied van groente wordt veel gewerkt met paprika, tomaat en ui en natuurlijk is knoflook niet weg te denken.

Verse kruiden op olie
Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada
drie smaken voor het culinair roosteren. De smaken zijn
gebaseerd op de keuken van het Iberisch schiereiland (met
name Spanje en Portugal). Hoofdingredi├źnten zijn knoflook,
peper, peterselie en olijfolie. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Dit laatste heeft de voorkeur omdat vlees, vis, kip, wild en groente eenvoudig zo op smaak te brengen zijn. Het product kan zo optimaal garen op de Grill/Big Green Egg met minimaal risico van verbranden.

Overheerlijke smaken
Bresc presenteert u drie overheerlijke smaken; Aio e Lemone, Piri Piri en Mojo Verde. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Voor meer informatie kunt u de "website van Bresc":http://www.bresc.nl/ bezoeken.

Overig nieuws

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter FNV Horecabond

Vandaag in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te Almere is Ben Francooy, voorzitter FNV Horecabond, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Ben Francooy zet zich al jarenlang met passie en gedrevenheid in, voor niet alleen vakbondsleden, maa...

Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

Horecawerknemers willen nieuwe cao

Koninklijke Horeca Nederland heeft maandag een petitie ontvangen waarin een oproep wordt gedaan voor een niewe horeca cao. De brief is gestuurd door vier horecamedewerkers, die een facebookpagina 'De Nieuwe horeca cao' zijn gestart. Volgens de facebookpagina zit de horeca nu al 3 jaar zonder cao ...

Fastfood
V-label voor Veggieburger McDonalds

De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. M...

Bezorgen KHN
KHN wil dat restaurants Thuisbezorgd.nl omzeilen

Koninklijke Horeca Nederland roept op om de website Thuisbezorgd.nl te omzeilen. Voorzitter Robèr Willemsen van KHN noemt het een goede zaak dat steeds meer restaurants een briefje bij een bestelling van Thuisbezorgd.nl doen, waarin de klant wordt verzocht de volgende keer direct via de websi...

Recepten
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

1. Feestelijke Koningspannenkoeken Ingrediënten 2 Oranje Paprika's 300 gram bloem 3 eieren 400 milliliter melk zout peper 1 eetlepel olie 600 gram verse spinazie 100 gram zachte geitenkaas handje geraspte kaas Bereiding 1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijs...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: