Bosbrietje Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015

5 november 2015
Bosbrietje Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015

Nog nooit was de eindronde van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zo spannend.
Het niveau van de vijf finalisten bleek ongekend hoog en kwalitatief waren de broodcreaties zeer aan elkaar gewaagd. Toch was de jury het er over eens: het "Bosbrietje":http://www.lunchroom.nl/nieuws/finalist-nummer-1-bosbrietje-14255/ van ’t "Hof van Eten":http://www.hethofvaneten.nl/ in Den Haag mag een jaar lang het predikaat ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’ voeren. Dat je dit keizerlijke broodje vindt in een koninklijke stad, mag haast geen toeval heten…

~Op de foto: hoofdredacteur Thijs Jacobs (links) van Lunchroom reikt de schaal uit aan George Walta (rechts) van ’t Hof van Eten~

*Een hanteerbaar broodje*
"Het Bosbrietje":http://www.lunchroom.nl/nieuws/finalist-nummer-1-bosbrietje-14255/ wist de jury te overtuigen door het gebruik van de verse ingrediënten, de goede smaakcombinaties en de uitstekende ‘hanteerbaarheid’. De jury let ook op het gemak waarmee men het broodje kan eten. Kun je het broodje eten zonder te knoeien? Moet het broodje niet eerst ‘ontleed’ worden voordat je met eten kunt beginnen? Het Bosbrietje kan geheel intact gegeten worden.



*Originaliteit*
Uiteraard lette de jury ook op de originaliteit. Het Bosbrietje onderscheidt zich door de opvallende combinatie van ingrediënten. Het gebruik van vers fruit (frambozen, bosbessen en aardbeien) in combinatie met warme brie en aardbeienmousse bleek een gewaagde keuze die uitstekend uit heeft gepakt. Termen als ‘gedurfd’, ’fris’ en ‘verrassend’ kwamen veelvuldig terug in de juryrapportages. Dat het geheel werd verpakt in een witte pistolet, doet geen afbreuk aan het niveau. Eenvoud kan ook gewoon goed en passend zijn, en dat bleek zeker het geval bij ’t Hof van Eten.

*Constant niveau*
De keukenbrigade van ’t Hof van Eten verdient een pluim. De overwinning is mede te danken aan het constante niveau van de gerechten die de keuken verlaten. Waar bij andere finalisten het broodje de ene keer als zeer goed werd ervaren door de jury en bij een andere juryronde als middelmatig werd beoordeeld, bleef het Bosbrietje steeds fier overeind.


~Het Bosbrietje is een lust voor het oog~

*Conclusie*
Het Bosbrietje is een fris en verrassend broodje, mede door het gebruik van vers fruit en de gewaagde smaakcombinaties. Dit zorgt voor een unieke prikkeling van de zintuigen. Zowel wat betreft de smaak als de visuele presentatie is het Bosbrietje een overtuigende winnaar. De term ‘feestje op je bord’ past absoluut bij dit broodgerecht, mede door het bonte kleurenpalet.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws