Bolletje boterbabbelaar-ijs graag!

21 maart 2012 |
Bolletje boterbabbelaar-ijs graag!<

OudHollands boterbabbelaar-ijs wordt de smaak van 2012. Vandaag werd het ambachtelijke ijsseizoen geopend bij Nelis' IJssalon in Weesp. Ook de trends voor komend seizoen werden bekend gemaakt.

Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders
De ijsliefhebber kan zich verheugen op 'puur-isme' (pure en eerlijke ingrediënten), 'regio-inside' (het gebruik van verse streekproducten), 'ice with a bite' (stukjes en stukken fruit, noten, koekjes en chocola) en ‘grote-mensen-smaken’ (kreeftenijs en balsamico-ijs wordt in restaurants gebruikt in voorgerechten, salades en amuses). De opening van het ambachtelijk ijsseizoen is een initiatief van de Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ).

Zelf noten roosteren
Coen Crusio, winnaar Gouden IJscreatie 2012: "In 2012 zal het gebruik van sausjes en smaakstoffen nog veel verder afnemen. Bestond pistache-ijs vroeger uit groen ijs met een vleugje pistache-essence, nu kopen we zelf onze noten in en roosteren ze hier ook in de keuken." Het gebruik van regionale producten is ook populair. Theo Clevers van IJssalon Clevers: "We gebruiken heel veel uit de regio. Dagelijks krijgen we verse aanvoer van onder andere blauwe bessen, aardbeien en frambozen."

Boterbabbelaar ijs
De smaak die komend seizoen in de spotlight zal staan, boterbabbelaar ijs, brengt ons terug naar vroegere jaren en sluit volgens de organisatie prima aan bij de trends van 2012. Deze nieuwe smaak met echte stukjes boterbabbelaar is onderdeel van een groot aantal oudhollandse smaken waarvan de verwachting is dat ze komend seizoen zeer geliefd zullen zijn zoals kaneelkussentjesijs, speculaasijs, kandij-ijs en stroopwafelijs.

Myrtille Vromans

Overig nieuws

Lunch Opening
Bakker Bart rolt vernieuwde winkelformule verder uit

Begin september opent Bakker Bart twee vernieuwde Bakker Bart-winkels in Westervoort en Borne. Hiermee zijn er weer twee winkelgebieden in Nederland een eigentijdse Bakker Bart, met ambachtelijke uitstraling rijker geworden. In deze nieuwe winkels zijn de meest succesvolle onderdelen van de nieuwe w...

Regelgeving Drinks Politiek
Burgemeester Nieuwegein blijft schenken van alcohol in retail gedogen

Kappers, bloemisten, boekenwinkels en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig nog gewoon alcohol aanbieden in hun winkel. Burgemeester Frans Backhuijs heeft dit vrijdag besloten, tot afgrijzen van de lokale horecaondernemers. Een maand geleden besliste de voorzieningenrech...

Regelgeving Amsterdam Horeca
Amsterdamse horeca mag terrassen uitbreiden bij tropisch weer

Het tropische weer is zeker voor Amsterdamse horecaondernemers een uitkomst. Normaal mag er bijna niets in de hoofdstad, maar met dit buitengewoon hete weer mogen de terrassen in het centrum 'uitwaaieren'. Cafés, restaurants, lunchrooms en hotels mogen meer tafels en stoelen neerzette...

Achtergronden Restaurant
Barry Hamstra neemt restaurant Tollius over

Chef-kok Barry Hamstra heeft per 1 juli restaurant Tollius in Amersfoort overgenomen, nadat het bedrijf 23 jaar onder leiding van Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies heeft gestaan. 'Tollius restaurant en catering' is de nieuwe naam. Barry werkte onder andere voor Basiliek in Harder...

Lunch Lunchroom
MAMS coffee & more bestaat 1 jaar

31 augustus 2016 viert MAMS coffee & more uit Arnhem alweer haar 1 jarig bestaan. In 2015 opende de 39 jarige ondernemer, Wim van der Poel, de deuren van een nieuw horecaconcept aan het Willemsplein in Arnhem. Op de vraag of MAMS een keten is, is het antwoord steevast 'ja!', maar met de ...

Diner Achtergronden
Uniek pop-up restaurant in de Betuwe

Een prachtige entourage tussen de wijnranken, wijnen van het Betuws Wijndomein en de 'keuken' van Catering Oud London uit Zeist; dat zijn de ingrediënten voor een bijzondere beleving: het Domein Diner. Centraal gelegen in het mooie Betuws landschap, te midden van Oranjestad Buren, Gl...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: