Bolletje boterbabbelaar-ijs graag!

21 maart 2012 |
Bolletje boterbabbelaar-ijs graag!<

OudHollands boterbabbelaar-ijs wordt de smaak van 2012. Vandaag werd het ambachtelijke ijsseizoen geopend bij Nelis' IJssalon in Weesp. Ook de trends voor komend seizoen werden bekend gemaakt.

Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders
De ijsliefhebber kan zich verheugen op 'puur-isme' (pure en eerlijke ingrediënten), 'regio-inside' (het gebruik van verse streekproducten), 'ice with a bite' (stukjes en stukken fruit, noten, koekjes en chocola) en ‘grote-mensen-smaken’ (kreeftenijs en balsamico-ijs wordt in restaurants gebruikt in voorgerechten, salades en amuses). De opening van het ambachtelijk ijsseizoen is een initiatief van de Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ).

Zelf noten roosteren
Coen Crusio, winnaar Gouden IJscreatie 2012: "In 2012 zal het gebruik van sausjes en smaakstoffen nog veel verder afnemen. Bestond pistache-ijs vroeger uit groen ijs met een vleugje pistache-essence, nu kopen we zelf onze noten in en roosteren ze hier ook in de keuken." Het gebruik van regionale producten is ook populair. Theo Clevers van IJssalon Clevers: "We gebruiken heel veel uit de regio. Dagelijks krijgen we verse aanvoer van onder andere blauwe bessen, aardbeien en frambozen."

Boterbabbelaar ijs
De smaak die komend seizoen in de spotlight zal staan, boterbabbelaar ijs, brengt ons terug naar vroegere jaren en sluit volgens de organisatie prima aan bij de trends van 2012. Deze nieuwe smaak met echte stukjes boterbabbelaar is onderdeel van een groot aantal oudhollandse smaken waarvan de verwachting is dat ze komend seizoen zeer geliefd zullen zijn zoals kaneelkussentjesijs, speculaasijs, kandij-ijs en stroopwafelijs.

Myrtille Vromans

Overig nieuws

Achtergronden
In memoriam: Pieter Punter

Het bericht dat de redactie van Lunchroom deze week bereikte, kwam hard aan. Pieter Punter, de aimabele, zachtaardige en culinair zeer onderlegde man die columns schreef voor Lunchroom, is op 14 maart heengegaan in zijn geliefde Málaga. Al sinds 2002 verwende Pieter de lezers van Lunchroom...

Groenten Recepten
Hoe bereid je asperges? Asperges bereiden is echt niet zo moeilijk

Basisbereiding Witte asperges bereiden Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. ...

Iets te melden? Laat het ons weten!

Gaat uw hotel verbouwen? Heeft de chef een prijs gewonnen? Staat er sinds kort een nieuw broodje op het menu? Laat het ons weten! Op de redactie zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, bijzondere concepten en goede verhalen! Persberichten, personalia of leuke weetjes? Stuur een e-mail naar r...

Economie Tech
Is een bankbiljet echt of vals? Gebruik de app!

Is een bankbiljet echt of vals? Steeds meer gasten pinnen in je zaak, maar zo af en toe worden er toch behoorlijk forse bedragen cash afgerekend. Voor wie zeker wil weten of een bankbiljet echt of vals is, heeft DNB een app ontwikkeld, die je hier kunt downloaden (Android-versie). Reuze handig, zeke...

Lunch Bezorgen
Deliveroo bezorgt bij steeds meer bedrijven

Deliveroo zet in op de zakelijke gast en de werklunch. Het broodtrommeltje is, als het aan de bezorgservice ligt, gauw verleden tijd. Steeds meer bedrijven sluiten zich immers aan bij de lunchservice van de bezorgdienst. Wereldwijd eten steeds meer werknemers dankzij Deliveroo for Business gezond...

Awards opleiding Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: