Amarant start lunchroom in Dorst

9 april 2013
Amarant start lunchroom in Dorst

De voormalige boswachterswoning in Dorst (Noord-Brabant) is gekocht door Zorgorganisatie Amarant Groep. Deze instelling heeft plannen om in dit pand een lunchroom te starten
voor mensen met een beperking.

*Open na de zomer*
De monumentale schuur wordt na de zomer onder handen genomen en omgebouwd tot een lunchroom. In de keuken werken mensen met een lichte verstandelijke beperking. Plan is om de horecazaak na de zomer open te laten gaan.

*Interview met Tante Truus*
In Nederland bereidt het aantal lunchrooms en horecazaken waar mensen met een verstandelijke beperking werken steeds meer uit. Vakblad Lunchroom interviewde vorig jaar Nancy Bennenk, bedrijfsleidster van Tante Truus in Almere. Bij de dagzaak werken twintig medewerkers met een verstandelijke beperking. Daarnaast is er een team, bestaande uit zes personen, dat zorgt voor de ondersteuning van de medewerkers. "Het is waanzinnig mooi om in het centrum van Almere, op een A-locatie, een lunchroom te runnen. We willen zo dicht mogelijk bij de samenleving zijn", vertelt Bennenk. Het personeel bij Tante Truus is enthousiast en wil graag ‘knetterhard’ werken. Lees hier het verhaal van "Tante Truus":http://www.lunchroom.nl/bladen.html in de novembereditie van Lunchroom 2012.

*Op de foto*: Nancy Bennenk over Tante Truus in de novembereditie van Lunchroom 2012.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws